In een gemoedelijke sfeer samen in beweging zijn

DEN DUNGEN – Onder de vlag van Fietsgroep Den Dungen kan iedereen van dinsdag 4 t/m vrijdag 7 juli dagelijks een 40 of 60 kilometer lange fietstocht gaan maken door de prachtige omgeving rondom Den Dungen. Het staat iedereen overigens ook vrij om slechts één, twee of drie dagen mee te peddelen. Inschrijven kan tot vrijdag 30 juni uiterlijk 12.00 uur.

Nadat Wim Molenkamp begin 2016 vanuit Harmelen in Den Dungen kwam wonen, richtte hij slechts enkele maanden later al Fietsgroep Den Dungen (FGDD) op. Enerzijds omdat dit hem de kans bood om zo de omgeving en mensen te leren kennen en anderzijds omdat hij het heerlijk vindt om te fietsen. “Ik ben begonnen met een groep die een afstand fietste van circa 60 kilometer en dat deed in een wat straffer tempo. Op verzoek is er vervolgens een tweede groep bijgekomen die in een wat gematigder tempo circa 40 kilometer fietst. De ene week fietsen we op dinsdag- en een week later op donderdagmiddag. Beide groepen vertrekken daarbij altijd om 13.00 uur vanaf Litserborg in Den Dungen”, vertelt de initiatiefnemer opgewekt. Verplichtingen zijn er niet. Wie mee wil, fietst mee en wie geen zin heeft of andere verplichtingen, slaat over. “Het gebeurt ook wel eens dat bijvoorbeeld de snellere groep slechts een paar fietsers heeft, dan hoppen die gewoon voor een keer over naar de ‘genieters’ zoals zij zichzelf noemen en fietsen zij 40 kilometer”, legt Wim uit. Het tekent gelijk de onderlinge sfeer die gemoedelijk is.

Fietsgroep

De fietsgroep heeft geen leden, contributie of andere plichtplegingen en iedereen is gewoon van harte welkom om mee te gaan. Aanmelden is niet nodig maar: “Mensen die geregeld meegaan mogen hun naam en emailadres doorgeven. Dan krijgen zij op zondag het fietsplan van die week al door. Verder hebben we tot op heden ook enkele fietstochten gemaakt vanaf een ander vertrekpunt wat verder in de regio. Dan is het ook handig om gegevens te hebben zodat ik iedereen even op de hoogte kan brengen”, aldus Molenkamp. De site www.fgdendungen.nl laat overigens ook alle benodigde informatie lezen inclusief fietskalender en fietsroutes. Belangrijk te melden is verder dat mee fietsen op eigen risico is.

Fietsvierdaagse

Onder de vlag van FGDD wordt van dinsdag 4 t/m vrijdag 7 juli een fietsvierdaagse gehouden met dagelijks een naar eigen keuze 40 of 60 kilometer lange route. Deze liggen al klaar. “Dinsdag fietsen we noordelijk door de polders naar Zaltbommel. Woensdag peddelen we door bos en heide in de omgeving van Oisterwijk en de Loonse en Drunense duinen. Donderdag gaan we langs de Maas in oostelijke richting en op vrijdag volgen we de Dommel naar het zuiden”, verklapt Molenkamp. Ook in deze stond hij aan de wieg van deze eerste editie. “Met een vast fietsgroepje uit mijn oude woonplaats deed ik al jaren mee aan een hele grote fietsvierdaagse. Ook verleden jaar toen ik al hier woonde. Er werd voorgesteld om eens aan een andere elders deel te nemen. Vervolgens bedacht ik dat het dan wel leuk zou zijn om dat hier te doen. Ik heb mijn plan eerst voorgelegd aan de vaste deelnemers hier en er bleek wel oren naar. Mijn fietsvrienden uit mijn voormalige woonplaats komen nu uiteindelijk hier fietsen”, vertelt Molenkamp opgewekt.

Inschrijven

Hij benadrukt dat het een kleinschalig evenement wordt en dat iedereen van harte welkom is om vier dagen mee te gaan. Het is echter ook mogelijk om per dag in te schrijven. Het is nodig om als organisatie goed voorbereid te zijn. Daarom is het wel nodig om in te schrijven. Dat kan tot vrijdag 30 juni uiterlijk 12.00 uur via fgdendungen@gmail.com met naam en adres van de deelnemers, datum van deelname en de korte of langere route. Deelname kost € 3,00 per dag inclusief koffie voor vertrek en een drankje na finish of € 10,00 bij deelname voor vier dagen. Het bedrag dient na inschrijving overgemaakt te worden naar NL33 INGB 0007 8396 45 t.n.v. W. Molenkamp met vermelding van de achternaam van deelnemers. Bij inschrijving wordt er ook akkoord gegeven voor het regelement wat te vinden is op al eerder genoemde site. Molenkamp wordt gedurende het evenement geholpen door enkele vaste deelnemers van FGDD die de dagelijkse start tussen 10.00 uur en 12.00 uur vanaf Litserborg begeleiden om erna ook zelf mee te fietsen. Molenkamp: “Fietsen is leuk. Je bent actief in beweging, ziet iets van de omgeving en doet dat in een gezellige sfeer samen met anderen.”

Foto's:


0