01 september 2017

FC Den Bosch huurt talenten Juventus, Edoardo Ceria komt terug

DEN BOSCH – FC Den Bosch krijgt dit seizoen de beschikking over twee talentvolle spelers van de Italiaanse landskampioen en Champions League-finalist Juventus. Verdediger Erik Mattias Andersson (19) en aanvaller Giorgio Siani (20) komen de Bossche selectie per heden op huurbasis versterken.

Erik Mattias Andersson is geboren op 13 maart 1998 in het Zweedse Malmö en speelde, voordat hij bij Juventus aan de slag ging, in de jeugd bij Malmö FF. Voor de Juventus ‘Primavera’ kwam de verdediger, die tevens Zweeds jeugdinternational is, in het seizoen 2016-2017 twintig keer in actie. Giorgio Siani is geboren op 9 januari 1997 in Milaan (ITA). De vleugelaanvaller speelde in de jeugd onder andere voor de Italiaanse clubs Atalanta, Varese, Carpi en Tuttocuoio.
Trainer/coach Wil Boessen denkt dat de twee een kwaliteitsimpuls kunnen geven aan de selectie. “Mattias is een sterke centrale verdediger, Giorgio kan zowel op het middenveld als op de flanken in de aanval uit de voeten. We verwelkomen twee zeer gemotiveerde en gedreven jongens die er naar uitkijken om de Bossche clubkleuren dit seizoen te verdedigen.”
De komst van beide spelers vloeit voort uit de samenwerking die FC Den Bosch enkele jaren geleden met Juventus is aangegaan via voormalig FC Den Bosch-voorzitter en sponsor Maarten de Gruyter. De Bossche club heeft de contacten met ‘De Oude Dame’ sindsdien via manager voetbalzaken Wiljan Vloet onderhouden. Al eerder speelden er Juve-talenten voor Den Bosch.

Edoardo Ceria terug
In het seizoen 2014-2015 bijvoorbeeld Edoardo Ceria. De 22-jarige Italiaan en de Bossche club hebben overeenstemming bereikt over een terugkeer. Beide partijen zijn een contract voor de duur van één seizoen overeengekomen. Ceria komt over van Atalanta B.C. (ITA) en komt de Bossche gelederen per direct versterken.
Edoardo Ceria is geboren op 26 mei 1995 in het Italiaanse Biella. Ceria doorliep de jeugdopleiding van Juventus en diverse nationale jeugdelftallen. In het seizoen 2014-2015 werd de vleugelaanvaller samen met Filippo Penna en Elvis Kabashi uitgeleend door de Italiaanse landskampioen aan FC Den Bosch. Ceria kwam in dat seizoen tot 33 duels voor de Bossche club, waarin hij vier keer wist te scoren. Na zijn verhuurperiode aan FC Den Bosch vertrok de Italiaanse aanvaller naar Atalanta B.C. dat hem achtereenvolgens uitleende aan US Arezzo (ITA), AC FeralpiSalò (ITA) en het Slowaakse FC Spartak Trnava.