19 september 2017

Kom meezingen op het plein

Zondag 24 september: ”Just A-Mee-Sing” op het Prins Bernhardplein in Nuland

NULAND –Het enthousiasme van Ingrid van den Boogaard uit Nuland kent bijna geen grenzen. Ze is een van de bevlogen kartrekkers van de werkgroep van popkoor Just Between uit Nuland. Jaarlijks organiseert deze werkgroep een aantal activiteiten. Zingen voor de asielzoekers in het Autotron, een muzikale presentatie op het Provinciehuis, of het opluisteren van de vormselmis om maar een paar voorbeelden van het afgelopen jaar te benoemen. Dit jaar vindt er, in tegenstelling tot andere jaren, maar één echt grote activiteit plaats. “Een soort van ‘meezingfestiviteit’ in het openbaar. Het is een nieuw fenomeen voor ons en voor Nuland, en daar hebben we onze handen meer dan vol aan”, zegt Ingrid van den Boogaard.

Door Jan van Ravenstein

De dirigent Maarten Willemsen heeft er bijna een jaar voor uitgetrokken om de muziek en liederen ‘eigen’ te maken. “Dat was wel een van de redenen dat er geen tijd en plaats was voor andere activiteiten. Want daarnaast, zijn we natuurlijk met zijn allen heel druk met de organisatie. Zeker ook omdat het voor ons compleet nieuw is, en dus veel inzet en creativiteit vergt van onze werkgroep”, zegt Ingrid. Een wel zeer actieve werkgroep die naast kartrekker Ingrid van den Boogaard bestaat uit de leden Peter van Venrooij, Annie Quinten, Niky Roovers en Hans van Niftrik.
Amazing. Van huis uit een Engels woord wat door de werkgroep vrijelijk op zijn Nulands is vertaald naar “Just A-Mee-Sing”, wat een synoniem is voor ‘verbazingwekkend, groots of bewonderenswaardig’. Alle drie de synoniemen passen in de gedachtegang van Ingrid en haar groep. De plannen zijn sowieso ‘groots’, maar ook ‘bewonderenswaardig’. “Wanneer ik mijn ogen sluit en me een beeld schets van het gebeuren op die zondagmiddag, dan zie ik een stampvol plein met allemaal vrolijke, meedeinende en zingende mensen. Wat een prachtig schouwspel”, zegt Ingrid, enigszins lyrisch, met gesloten ogen.

Just Between
Ruim twintig jaar inmiddels, ‘timmert’ Just Between in Nuland aan de muzikale weg. Het is een bijzonder enthousiast koor met ongeveer 40 leden. Het koor staat onder de bezielende leiding van Maarten Willemsen. Het repertoire varieert van pop, ballades, gospel en Nederlands talig. De ultieme uitdaging qua zang en optreden loopt als een rode draad door het zangkoor. De zogenaamde korendagen bijvoorbeeld. “Als afsluiting van ons 20 jarig jubileum zijn we begin vorig jaar ‘on tour’ geweest naar de korendag in poptempel Paradiso te Amsterdam. Prachtig.

Zondag 24 september
De allerlaatste puntjes moet nog op de bekende i worden gezet. Ingrid: “Het enige wat we niet echt onder controle hebben is het weer. Maar ook daar hebben we alles aan gedaan wat er aan gedaan kan worden. De worst naar de Heilige Clara natuurlijk, daarnaast hebben we een rechtstreekse lijn met Piet Paulusma en vanuit Aarle-Rixtel gooit weerman Johan Verschuuren al zijn bekende kretologie in de strijd”. Het wordt mooi op het plein, als we de woorden van Ingrid mogen geloven. De kiosk is het middelpunt, daarnaast wordt een podium gebouwd voor de het live orkest. De straat krijgt een afsluiting zodat er geen hinder is van voorbijkomend verkeer. Het geheel, een groot deel van het plein, krijgt een bijzonder feestelijke uitstraling. “De Meent draagt zorg voor een gezellig drankje en Pizzeria Castello, en dat vinden we heel bijzonder, draagt zorg voor de inwendige mens”, aldus Ingrid.

Koninklijk bezoek
“Weet je, eigenlijk moet iedereen uit geheel Nuland getuige zijn van, natuurlijk ons optreden, maar ook zeker van het bijzonder unieke Koninklijk bezoek waar we mee worden verrast in de pauze. Dit moet je hebben gezien, hierover moet je de dag erna over mee kunnen meepraten”, zegt Ingrid met een heel serieuze inslag. Maar niet alleen het Koninklijk optreden. Het gehele programma zit vol verrassingen. Het gilde zal, op het einde, vendelen bij ons Brabants Volkslied. In totaal gaan ze maar liefst 24 ‘meezingers’ met individuele gast optredens ten gehore brengen, veelal onder begeleiding van het live orkest. Sexbomb bijvoorbeeld, een bekend nummer van Tom Jones. De overbekende Nulandse Tom Jones (Robert Rovers) zal dit voor u gaan vertolken en de zangeres van Blacksell, Tonny van de Wetering, brengt het nummer: “I’ve got the music in me” van the Kiki Dee band.
Klokslag 16.00 uur is de opkomst van het koor, de band en de solisten. Presentator Ben Goossens zal het publiek voorziet van de nodige achtergrondinformatie. Als opening en spetterende binnenkomer is gekozen voor het lied: “Viva La Vida” van Coldplay. Daarna zal er een scala van bekende meezingers over het plein neerdalen die massaal mogen worden meegezongen. Alle songteksten zijn samengevat in een handig programmaboek wat gratis is te verkrijgen.

Welkom
“Een groot dank je wel is op zijn plaats aan de ondernemers, zonder uitzondering waren ze allemaal positief. In het boekje staat dan ook, als een soort van dank je wel van ons, hun speciale verzoeknummers. Ook van de gemeente hebben we alle medewerking verkregen. Het lijkt allemaal wel heel normaal, maar wij vinden dat heel erg speciaal”, zegt Ingrid. Zondag, 24 september, aanvang 16.00 uur. Gratis toegang, voor jong en oud. Bij slecht weer is er de Meent als uitvalbasis.
Ingrid: “Kom allemaal naar het plein… En zing met ons mee, want…. Muziek maakt je blij”.

 

Foto's:


ff