21 februari 2018

Landelijke Sterrenkijkdagen

VINKEL – Sterrenwacht Halley doet op vrijdag en zaterdag 23 en 24 februari mee aan de 42ste Landelijke Sterrenkijkdagen. De organisatie van deze dagen is in handen van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde.

Het programma in de Sterrenwacht begint op beide dagen om 20.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Het is geschikt voor alle leeftijden. Bij onbewolkte hemel wordt aandacht besteed aan de Maan, sterren en sterrenbeelden en andere interessante hemelobjecten. In het auditorium en het planetarium zijn leuke presentaties over sterren en planeten, hemelverschijnselen en
ontdekkingen in de kosmos. Entree op de publieksavonden 5 euro (t/m 12 jaar 3 euro).

Jeugdmiddag

Op zaterdag begint het programma van de jeugdmiddag om 14.00 uur en duurt twee uur. Zorg dat je op tijd bent, dan maak je alles mee! Deze middag is speciaal bedoeld voor kinderen van (ongeveer) 8-12 jaar.
In het auditorium zal Bart van Schaijk vertellen van alles over reizen naar de planeet Mars. Na deze presentatie kun je meedoen aan doe-activiteiten. Als het een zonnige dag is, kijken we met een speciale telescoop op een veilige manier naar de dichtstbijzijnde ster: onze zon. Tot slot mag je waterraketten lanceren. Toegang voor niet-leden 1 euro. Je hoeft je niet te voren voor deze middag aan te melden.
www.sterrenwachthalley.nl