13 maart 2018

Geffen.nl – Een nieuwe, overzichtelijke startpagina voor Geffen

Geffen.nl, hier vind je het wel!

GEFFEN -Na maanden van voorbereiden is de nieuwe website Geffen.nl sinds maandag online. Op deze startpagina vind je alles over het mooie dorp. Op zoek naar één van de vele verenigingen of bedrijven? Benieuwd wat er binnenkort te doen is? Meer weten over Geffen Zorgt? Of wil je gewoon even lekker bladeren door dorpsblad Torenklanken? Op Geffen.nl vind je het wel!

door Jan van Ravenstein

Het idee voor deze nieuwe website is ontstaan na de samenstelling van de Voorzieningenkaart in 2016. “Er zijn verschillende werkgroepen gevormd die samenwerken onder de overkoepelende naam Geffen Zorgt”, vertelt Christel Willemse, die als algemeen bestuurslid van Geffen Zorgt ook actief is voor de nieuwe website. “Met Geffen Zorgt zetten we ons op verschillende manieren in, zodat iedereen prettig kan (blijven) wonen in Geffen. De opening van de laagdrempelige huiskamer Kom D’r In en de organisatie van verschillende evenementen zijn daar enkele voorbeelden van. Maar we merkten ook dat er behoefte was aan een online omgeving waar Geffense jongeren én ouderen alle belangrijke informatie kunnen vinden.” Al snel kwam Geffen Zorgt in contact met Dorpsraad Geffen en daarmee kwamen de plannen in een stroomversnelling. “Het was onze wens om de nieuwe website aan te vullen met een activiteitenkalender”, vertelt Hugo van der Zande, lid van Dorpsraad Geffen en ook één van de initiatiefnemers van Geffen.nl. We hebben vervolgens een werkgroep samengesteld waar naast Christel en ik ook André Schuurmans, Astrid Eikenaar en Bram van Ravenstein deel van uitmaken.”

Activiteitenkalender
De werkgroep is al vanaf de zomer van vorig jaar bezig met de voorbereidingen op de website, die maandag online is gegaan op www.geffen.nl. Een voor de hand liggende domeinnaam die beschikbaar gesteld werd door Levix Automatisering. De Geffense activiteitenkalender heeft een prominente plek gekregen. Hugo: “De afgelopen jaren gebeurde het regelmatig dat twee mooie Geffense activiteiten op hetzelfde moment plaatsvonden. Dat is jammer, vooral als je hoort dat beide organisaties niet van elkaar wisten op welke dag de activiteit plaats zou vinden. Dat kwam vooral omdat er geen centrale activiteitenkalender beschikbaar was. Daar komt nu verandering in. Op Geffen.nl proberen we alle publiekelijke activiteiten te vermelden. Staat er een activiteit niet bij? Op de website kun je activiteiten zelf eenvoudig toevoegen.”

Ook alle bedrijven, verenigingen en stichtingen zijn te vinden in een Geffense Gids. Astrid: “We hebben ons best gedaan alle gegevens te achterhalen. De meeste basisgegevens hebben we gevonden en verwerkt, maar we willen graag zo compleet mogelijk zijn. We roepen dan ook alle bedrijven, verenigingen en stichtingen op om hun eigen gegevens te controleren en deze aan te vullen. Ook met een logo bijvoorbeeld.”

Torenklanken, Ask a Local en Geffen Zorgt
Dorpsblad Torenklanken heeft een eigen plek op de nieuwe startpagina van Geffen. “Hiermee gaat een wens van veel lezers in vervulling”, denkt André. “Op de redactie van Torenklanken kregen we namelijk regelmatig het verzoek of we Torenklanken ook digitaal beschikbaar kunnen maken. Dat hebben we nu gedaan. Niet alleen de laatste versies van Torenklanken zijn nu te lezen op Geffen.nl, ook de edities van (veel) voorgaande jaren kunnen nu in een online archief gelezen worden.” In de rubriek ‘Ask a Local’ staan korte interviews met bekende en onbekende Geffenaren. Zij geven hun mening over allerlei Geffense onderwerpen. Zo kun je nu lezen wat Riet Schuurmans vindt van de Pubquiz van 15 maart in ’t Haasje en Frank van Lent geeft zijn mening over het Geffense Torenbier. Alle algemene informatie over Geffen Zorgt, waaronder de digitale versie van de Sociale Kaart, maakt de website compleet. Bram: “De basis van de nieuwe website staat, daar zijn we al erg blij mee. De komende tijd blijven we niet stil zitten. Naast het aanvullen van de huidige rubrieken gaan we ons ook richten op nieuwe ideeën. De eerste suggesties staan al op papier, maar we horen ook graag van andere Geffenaren wat ze op de website missen. Heb je suggesties, een leuk idee, een klacht of een tip? Mail deze naar info@geffen.nl. Wij gaan er dan graag mee aan de slag!”

Foto: de werkgroep van Geffen.nl

Foto's:


G