16 maart 2018

Toneelclub Tieners van Toen uit Nuland met het komische blijspel ‘Menu Surprise’.

NULAND – Toneelclub Tieners van Toen (TvT) uit Nuland brengt het komische blijspel ‘Menu Surprise’, ondersteund door hun nieuwe regisseuse Wilma Brekelmans. Het stuk is geschreven door Mart Moors voor 12 spelers en staat garant voor een middag of avond heerlijk lachen.

Het is al weer het elfde stuk van deze toneelgroep bestaande uit vijftig-zestig plussers, de oudste is zelfs boven de tachtig. Daarnaast was de jubileum revue eind 2017 een optreden van Muziek en Toneel samen vanwege 10 jaar TvT en 50 jaar KBO Nuland. Wilma Gabriëls debuteert bij Tieners van Toen. Piet Klaassen, Jos van Lokven en Ans van den Bosch zijn vanaf het begin betrokken bij de toneelgroep.

Het verhaal van ‘Menu Surprise’ speelt zich af in het restaurant De Gevulde Snoeshaan dat vroeger een snackbar is geweest. Voor de ongeduldige Gaston en zijn brutale personeel Fieke, Jopi en de vieze kok Freek valt het niet mee om van De Gevulde Snoeshaan een stijlvol en chique restaurant te maken. Enkele vreemde gasten zoals Harmen en Margaux, hun deftige moeders Monica en Alessia die belangrijke zaken moeten bespreken, verschijnen in de eetzaal. Het aparte gedrag van professor Lionel, zijn dochter Kattelijn en de eigenaardige Bova zorgen voor hilarische momenten. De luidruchtige Pietje Bel wil echt niet geloven dat er geen snackbar meer bestaat. Niets verloopt natuurlijk zoals verwacht.

De Tieners van Toen brengen drie uitvoeringen: woensdag 4 en donderdag 5 april aanvang 14.00 uur, vrijdag 6 april aanvang 20.00 uur in de Meent, Prins Bernhardplein Nuland. Jong en oud, iedereen is welkom. Kaartjes kosten € 7,50 per stuk en zijn te koop bij Albert Heijn Nuland, Bosch van Erp Geffen en Coop Vinkel.

 

Foto's:


8