17 mei 2018

Dubbelcabaret in Den Durpsherd

BERLICUM – Twee cabaretiers voor de prijs van één. Dat staat u te wachten tijdens een avondje met optredens van Anne Neuteboom en Kiki Schippers op donderdag 31 mei in Den Durpsherd.

Anne Neuteboom

Anne Neuteboom won in 2015 de jury- en publieksprijs bij cabaretfestival Cameretten en had veel succes met haar debuutprogramma ‘Weg’. Nu speelt ze de voorstelling ‘Kijk haar gaan’. U maakte misschien al kennis met Anne, of zeg maar gewoon Neut, in haar eerste programma ‘Weg’. Die millennial met die bijbaan in die supermarkt. Nou die werkt daar niet meer! Dus nu kan het echte leven beginnen mensen! Nu gaat het serieus leuk worden!
Zo zo, drie uitroeptekens. Ja! Drie uitroeptekens ja! Het is tijd voor een beetje joie de fucking vivre!!! Nee maar alle gekheid op een stokje, zonder pathetische toestanden of zo. En ook niet dat het veel te filosofisch wordt voor d’r leeftijd, of onrealistisch, ze gaat heus niet de Messias uithangen, gatverdamme. Maar ze heeft zich wel één ding voorgenomen: vanaf nu doet ze alleen nog maar dingen die ze zelf leuk vindt. ‘Haar felheid en de manier waarop ze haar lijf durft te gebruiken, beloven een hoop moois’ (De Volkskrant).

Kiki Schippers (tryout)

Eigenwijs, ontwapenend, kwetsbaar en fel: met haar liedjes verovert Kiki Schippers ieder publiek. Maar Kiki wil altijd meer. Waar houdt het op? Ze won overtuigend de Publieks- en de Persoonlijkheidsprijs bij Cameretten, NRC zag een ‘Intrigerend talent, verrassend en veelzijdig’ en De Telegraaf vond Wie Kijkt? een ‘veelbelovend debuut’. Tweemaal werd een lied uit haar debuutvoorstelling ‘Wie Kijkt?’ genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied van het seizoen en in haar vlijmscherpe wekelijkse actuele bijdrages in de media is ze nietsontziend. Maar waar is ze naar op zoek? Het allermooiste lied, de treffendste metafoor, het grappigste verhaal, of gewoon de waarheid? Wat is er eigenlijk zeker aan deze avond? En waarom zou je überhaupt stelling nemen en jezelf vastleggen? Waar positioneer je jezelf? Kiki zweeft een beetje boven het maaiveld. En dat willen we graag zo houden. Deze voorstelling is een tryout van haar nieuwe theatershow ‘waar’.

De voorstelling op donderdag 31 mei begint om 20.15u. Kaartjes bestelt u á 17 euro via www.durpsherd.nl.

Anne Neutebboom

Foto's:


0