18 mei 2018

Mooie derde plaats voor Ivar Schulz

ROSMALEN – De meivakantie is door enkel judoka’s van de Rosmalense Judo Club wel heel bijzonder besteed. Zij kozen voor een toernooi in het buitenland, en dan geen Duitsland of België…nee gewoon ‘even’ naar Kroatië en Zweden. Ook weer met het doel om een mooie buitenlandervaring op te doen.

De broertjes Yordi en Joey de Wildt reisden af naar Kastela in Kroatië voor een judotoernooi en een korte trainingsstage. De groep Nederlandse judoka’s werd daarbij begeleid door trainer Srecko Čulo, de vader trainer Bruno. Zo’n reis maak je niet zomaar, dus ze plakten er meteen een paar mooie vakantiedagen aan vast om bij te komen van de stevige judopartijen. Beiden lieten mooi judo zien maar een podiumplek zat er helaas niet in voor hen. Wel weer een mooie ervaring rijker in een prachtige omgeving.

Ivar Schulz en Kalle Postma vertrokken richting Lund in Zweden voor een internationaal judotoernooi en de trainingsstage. Terwijl Ivar nog wacht op zijn koffers op het vliegveld, maken zijn tegenstanders zich alvast klaar voor de weging. Uiteindelijk lukte alles op tijd. Kalle en Ivar werden gewogen en konden daarna met een gerust hart nog lekker uitgebreid aan tafel. Een stevige maaltijd ter voorbereiding op een paar flinke judodagen.
Ivar presteerde uitstekend op de mat, gecoacht door trainer Bruno Čulo wist hij zich tot een prachtige derde plaats te knokken. Kalle wist zover helaas niet te komen maar ook hij had een hele mooie wedstrijdervaring te pakken. De daarop volgende judostage was weliswaar intensief maar ook enorm leerzaam.
Moe maar voldaan keerden de twee weer huiswaarts, Ivar met een hele mooie bronzen medaille op zak en beiden met een hele mooie ervaring.
Eenmaal thuis pakken ze de draad weer snel op want binnenkort strijden ze mee in de teamkampioenschappen judo in de klasse -15 jaar, meer daarover binnenkort.

Foto's:


0