BIN-websites Boxtel en St-Michielsgestel op zwart

SINT-MICHIELSGESTEL – De gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel en het Basisteam Meierij van de politie hebben bij de Autoriteit Persoonsgegevens gezamenlijk melding gedaan van een datalek in de websites van het Buurt Informatie Netwerk (BIN) van de beide gemeenten. Daardoor zijn in de maand september de e-mailadressen van een aantal BIN-leden in het bezit gekomen van hun BIN-coördinator. Deze hebben de betreffende bestanden inmiddels verwijderd. De BIN-websites zijn inmiddels niet meer online, de gemeenten hebben besloten hun websites onder te brengen bij een andere softwareleverancier.

PvdA, DorpsGoed en D66 samen voor een diverse gemeente!

SINT-MICHIELSGESTEL – Om je eigen gemeente kun je niet heen. Voor een paspoort, een rijbewijs, een vergunning of zorg kom je in contact met ambtenaren die zich voor je inspannen en je helpen. Iedereen vindt het fijn daaronder ook soortgenoten te herkennen. Maar ook moeten (nakomelingen van) vluchtelingen of gastarbeiders niet aan de kant blijven staan. Toch overkomt hen dat meer dan gemiddeld, ook als ze een zelfde opleiding hebben als witte Nederlanders. Dat is voor niemand goed. En de gemeente zou daarbij het goede voorbeeld moeten geven. Door extra hun best te doen om ze binnen te halen. Dat wilden PvdA, D66 en DorpsGoed bereiken met een voorstel in de gemeenteraad.

Ton van Lokven wint VVD prijsvraag

SINT-MICHIELSGESTEL – Ton van Lokven uit Berlicum heeft op 17 september op de Balkumse Braderie de prijsvraag van de VVD gewonnen. De vraag was hoeveel stemgerechtigden er op 31 augustus 2017 woonachtig waren in de gemeente Sint-Michielsgestel. Op 23 september werd hem een mand vol lokale producten uitgereikt door Ytje van de Hulsbeek, campagneleider van de lokale liberalen.

DorpsGoed op bezoek in Bramersland

SINT-MICHIELSGESTEL – Afgelopen zaterdag 7 oktober waren een aantal leden van DorpsGoed op bezoek in de wijk Bramersland in Den Dungen. Sinds juni 2014 bezoeken leden van de partij allerlei buurten en wijken in de gemeente Sint-Michielsgestel om zo in direct contact te kunnen komen met de mensen voor wie je politiek actief bent. Dit wijkbezoek gaf een beeld van tevreden buurtbewoners die op het gebied van verkeersveiligheid nog wat te wensen hebben.

Modeshow tijdens vrijgezellenfeest

DEN DUNGEN – Afgelopen zaterdag 30 september vond er een uniek evenement plaats bij Piet Zoomers in de Kerkstraat in ‘s-Hertogenbosch. Namelijk een kleine privé-modeshow in het kader van een vrijgezellenfeest. De vrienden van Antoine van der Steen uit Den Dungen hadden voor zijn vrijgezellenfeest deze verrassende activiteit voor hem georganiseerd. Omdat de aanstaande bruidegom […]

DorpsGoed komt naar u toe!

SINT-MICHIELSGESTEL – De lokale politieke partij DorpsGoed gaat zaterdag 7 oktober op bezoek in de buurt Bramersland in Den Dungen. Van 10.00 uur ’s morgens tot 12.00 uur ’s middags zullen diverse leden van de partij in het speeltuintje aan de Haagakker aanwezig zijn om van de bewoners te horen hoe de ervaringen zijn met het wonen in deze buurt.