Collecteweek Reumafonds

DEN DUNGEN – In de week van 19 tot en met 24 maart is de jaarlijkse collecteweek van het Reumafonds. Ook dit jaar zetten bijna 20 vrijwillige collectanten zich met hart en ziel in om in Den Dungen en omstreken geld op te halen voor onderzoek naar reuma.

Procedure laatste blokken centrumplan start

SINT-MICHIELSGESTEL – De laatste twee blokken van het huidige Centrumplan in Sint-Michielsgestel worden binnenkort aanbesteed. Het college van B en W heeft deze week besloten de procedure rond het Villablok en het Torenblok te starten. In totaal komen hier 24 appartementen en 1826 vierkante meter commerciële ruimte komen.

Blauwe zones in Gestels centrum

SINT-MICHIELSGESTEL – Het nieuwe centrum van Sint-Michielsgestel, waar momenteel flink gebouwd wordt, krijgt drie zogenaamde blauwe zones. Op de parkeerplaatsen bij de Albert Heijn, op het Petrus Dondersplein en achter wat nu de Emté is, is straks een parkeerschijf verplicht. Automobilisten mogen er hun voertuig maximaal twee uur parkeren.

Campagne armoedebeleid

SINT-MICHIELSGESTEL – Onder de noemer ‘moeite met rondkomen?’ start de gemeente Sint-Michielsgestel een promotiecampagne rondom het armoedebeleid. “Het is de bedoeling dat er straks niemand meer is die niet weet dat er regelingen zijn voor mensen die moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen. En dat iedereen weet hoe je een aanvraag kunt doen”, zegt wethouder Ed Mathijssen.

Onderhoud

’n Por weeke geleeje han we hier unne makelaar in huis. Ge kost oew pand gratis laote takseere en as ’t vur niks is, dan zen onze Klaas en ikke gèire van de parteij. Nòda d’r rondgebliekt waar, noemde-n-ie ’n bedrag en zin da de hil zaak b’ons nogal gedateerd waar. ‘Nou, da zé ik […]

Jubilerend ONA kiest voor uitdagend muzikaal stuk

BERLICUM – Voor het eerst in jaren speelt toneelvereniging Ouderen Nog Actief (ONA) uit Berlicum weer een lang stuk in plaats van verschillende korte eenakters. Aanleiding is het veertigjarig bestaan van de club. Het Witte Paard is een bewerking van de operette ‘Im Weissen Rössl’. Een muzikale productie met speciale aankleding, de acteurs krijgen ondersteuning van muzikanten en een groep jonge dansers.

Kinderen & emoties

GEMONDE – Dorpstafel Gemonde verzorgt op maandag 19 maart om 19.30 uur in samenwerking met Kindercoachpraktijk Bij Lieke een gratis informatiebijeenkomst in ’t Schufke (achter zaal De Schuif). Deze bijeenkomst is speciaal gericht op ouders van basisschoolleerlingen en gaat over het omgaan met de emoties van kinderen.

Na 300 jaar weer leven in Litserburcht

DEN DUNGEN – De naam Litserborg van het gemeenschapshuis in Den Dungen had even zo gemakkelijk Litserburcht kunnen zijn. De naam van een vergeten landhuis, of was het een kasteel, maar liefst driehonderd jaar geleden. Beschreven in een boek. Hét lievelingsboek van de jonge Dungense Elisabeth. Zij verdween op enig moment. Niemand weet waar ze is. Kunnen kinderen vanaf 10 jaar door het oplossen van puzzels haar bevrijden uit de tijdelijke escape room zaterdag 17 maart van 10.00 uur tot 22.00 uur en zondag 18 maart van 10.00 uur tot 21.00 uur in Litserborg? Kaartjes á € 5, – p.p. inclusief een glaasje limonade, zijn bij genoemd gemeenschapshuis te koop.

Kindermoestuin maakt zich klaar voor de start

SINT-MICHIELSGESTEL – Zeg nu zelf: maart is best een beetje saai. de winter is voorbij, er zijn een paar mooie lentedagen, maar veel stelt het nog niet voor. Geen feestdagen, geen vakanties om naar uit te kijken, dus alle dagen naar school. Er is echter één plek waar kinderen dol zijn op deze maand: in de kindermoestuin van Sint-Michielsgestel. Het tuinplan is klaar en ze kunnen dus aan de slag om de tuin klaar te maken voor 7 april, de start van het kindermoestuinseizoen.