Bèt van Klaasse: Drukke week

Te mòndeg kwame hier twee jong meide vur ’n interview vur d’n BAMI (de kwartaalglossie van Balkum en Mirroi). Ze moesse van alles van men weete en makte mee foto’s ok nog. Ze kieke d’r oogen ùit en vonden ’t krèk ’n museum bé ons. Ge wit da’t hier zó vol sti as ’n pùtje […]

‘Ons verhaal is onbekend gebleven’

DEN DUNGEN – Het zijn heftige verhalen, waar de jongere generaties in ons land zich weinig voor bij kunnen stellen. Verhalen van geweld, misbruik, haat en af en toch ook kameraadschap en liefde in de oorlogstijd in Nederlands Indië. De generatie die het nog uit eigen ervaring kan vertellen, is al aardig op leeftijd. Volgende week vrijdag draait bij Filmhuis Litserborg de documentaire ‘Buitenkampers’. Tine van Ommen uit Den Dungen is een van de ongeveer tien mensen die in de film hun ervaringen delen.

“Met geven en nemen hou je het gemakkelijk vol”

BERLICUM – Met (achter- en klein-) kinderen, familie, vrienden en kennissen vieren Jos en Toos Smulders School uit Berlicum op donderdag 19 oktober hun 60-jarige huwelijk. Een wapenfeit dat, volgens het echtpaar, niets om het lijf heeft. “Met geven en nemen hou je het gemakkelijk vol.”

Excursie naar Hengstven

SINT-MICHIELSGESTEL – Natuurgroep Gestel verzorgt op zaterdag 28 oktober een excursie naar het oostelijk deel van het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen genaamd het Hengstven in Helvoirt.

Levenswijs vertelt verhalen van ouderen

SINT-MICHIELSGESTEL – Acht levensverhalen van ouderen vormen de basis voor de voorstelling, die de Stichting Levenswijs de komende twee weekenden op de planken brengt in De Huif en Den Durpsherd. Een voorstelling met een boodschap, die tot uitdrukking komt in de prachtige liedjes die over de levensverhalen zijn gemaakt en die door acht jongeren worden gezongen. Verhalen die het waard zijn om verteld te worden.

Jeugdhoogheden Dun Blaouwun Beer nemen afscheid

BERLICUM – Een jaar lang hebben ze geregeerd over Dun Birrekoal. Nadat ze het vorig jaar tijdens de Jeugdprinsenstrijd tegen elkaar op namen, is dit viertal onafscheidelijk geworden. In aanloop naar de Jeugdprinsenstrijd 2017–2018 kijken de Jeugdheden terug op hun belevenissen van afgelopen jaar en dit willen ze graag met u delen!

Herfst in Nederland

Wandelen en fietsen,. Velen grepen afgelopen weekend het mooie najaarsweer aan om er massaal op uit te trekken. Hoewel het zonnetje dermate scheen dat het eerder voorjaar leek, deed een blik op de grond beseffen dat het herfst is.

Zilveren jubileum cc Servaes dankzij vrijwilligers zeer geslaagd!

HEESWIJK-DINTHER – Afgelopen weekend 14/15 oktober heeft het gemeenschapshuis cc Servaes haar 25-jarig bestaan gevierd. Met de inzet van de vele vrijwilligers en de weergoden, die ons zeldzaam goed gezind waren, is het weekend in een gezellige sfeer verlopen. Veel dorpsgenoten en ook niet-dorpsgenoten hebben elkaar kunnen ontmoeten en kunnen genieten van deze centrale plek in Heeswijk-Dinther.

Activiteitenmiddag met lunch in de Moerkoal

MIDDELRODE – Zoals elke dinsdagmiddag was er ook afgelopen dinsdag een activiteitenmiddag in de Moerkoal voor iedereen die graag kennis wil maken met anderen, bekenden wil ontmoeten en met elkaar bijvoorbeeld de actualiteiten van de dag of van de omgeving wil bespreken. Je kunt hier je contacten weer wat uitbreiden of je kunt contacten met oude bekenden weer wat intenser maken. Verder wordt er elk jaar wel een of twee keer een uitstapje gemaakt.