Van Mens tot Mens-festival bewijst: ‘Niet iedereen is gelijk, maar wél gelijkwaardig’

DEN BOSCH – “Vandaag is het feest! We laten zien wat we samen hebben gedaan het afgelopen jaar. Én we geven onze kennis en ervaring door.” Zo opent Cello’s Stijn van Kreij op 14 december het Van Mens tot Mens-festival. Een vrolijke middag met serieuze thema’s. Het festival sluit een jaar af waarin Cello een voortrekkersrol inneemt in het naleven van het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een handicap. Ruim 230 cliënten, medewerkers, familie en nieuwsgierige bezoekers kwamen samen in de Verkadefabriek in Den Bosch.

Uitverkocht kerstconcert gospel- en popkoor Spirit

BERLICUM – Gospel- en popkoor Spirit gaf zaterdag in een uitverkochte Wederkomstkerk in Den Bosch een geweldig kerstconcert ‘A celebration of Christmas’ . Met een echte live-band in een hele mooie versierde kerk zong het groot Gospel en popkoor vol overgave I’m dreaming of a white Christmas maar ook eigentijdse liederen zoals ‘Underneath the tree’. […]

Kostuums de Kersouwe te koop

HEESWIJK-DINTHER -Heb jij binnenkort een voorstelling van je dansgroep, theatergroep, koor, toneelvereniging, school of al veel zin in carnaval? Kom dan naar de kostuumverkoop van Natuurtheater de Kersouwe.

Vele kerstlantaarns betoveren Den Dungen

DEN DUNGEN – Den Dungen in kerstsfeer. Wanneer je ’s avonds door Den Dungen rijdt zie je her en der sfeervolle kerstverlichting in de vorm van een grote kerstlantaarn. De werkgroep “Den Dungen in kerstsfeer” spant zich voor het tweede jaar in om het dorp in kerstsfeer te brengen en dat werpt zijn vruchten af. Een flinke kerstboom op het plein en aan de lantaarnpalen opgehangen rode strikken en zuurstokken in reuzeformaat zorgen voor een bijzonder plaatje.

Een nieuwe lente, een nieuwe Basiscursus Groen

SINT-MICHIELSGESTEL – De winter moet nog beginnen, maar de Natuurgroep Gestel kijkt vooruit. Ze gaat in het voorjaar weer een basiscursus Groen verzorgen en je kunt je nu al aanmelden. Met deze cursus wil de Natuurgroep inwoners van de gemeente Sint-Michielsgestel en andere belangstellenden op een ontspannen manier in contact brengen met de natuur in hun eigen omgeving en hen in de gelegenheid stellen die natuur beter te leren kennen.

Jan en Corry van Nunen Morlog 50 jaar getrouwd

BERLICUM – Vrijdag 8 december waren jan van Nunen en Corry van Nunen Morlog vijfig jaar voor de wet getrouwd. Een jubileum waar alle naasten heel trots op zijn. Peggy,Cris, Lily, Esther, Fred, Demi, Delane, Evelien, François ,Lotte en Lynn feliciteren hen van harte.

Bèt van Klaasse: Tèine

Och, d’r spult zoveul dur m’ne kop, da’k nie krèk weet wor ik beginne moet. Um men heene krul ’t ’r; op de Parade (ja, daor zit ik wir) stikt ’t van ’t volk. Unne kwak jong grèij is volop òn ’t schòtse in Winterland en d’n boom van Jorizze hengt al vol kaarte. Overal […]

Komende jaren nog volop ontwikkelingen aan linie van 1629

SINT-MICHIELSGESTEL – Een van de opvallende dingen in de gemeente van het afgelopen jaar was de aandacht voor de linie uit 1629, vanwaar stedendwinger Frederik Hendrik de stad Den Bosch wist in te nemen. Steeds meer wordt het strijdtoneel van toen in de natuur zichtbaar en dat zal in de komende jaren alleen maar meer worden.