Clubs uit Berlicum halen € 4.817,- op met Grote Clubactie

BERLICUM – Lotenverkopers van de Grote Clubactie zijn ook dit jaar weer fanatiek aan de slag gegaan voor hun sport-, cultuur- of hobbyvereniging. De opbrengst in Berlicum is in totaal € 4.817,-. Gezamenlijk is er 8,9 miljoen euro opgehaald met 5.500 deelnemende verenigingen. Zo’n 225.000 leden gingen de straat op om loten te verkopen voor hun club. Gezamenlijk verkochten zij bijna 3 miljoen loten. In de afgelopen drie jaar is de opbrengst uit de Grote Clubactie per club gestegen met gemiddeld 22%. Hieruit blijkt dat de Grote Clubactie voor verenigingen relevanter is dan ooit.

Uitslag Rabobank Clubkas Campagne bekend

SINT-MICHIELSGESTEL – 8.617 leden van Rabobank Hart van De Meierij brachten in totaal ruim 42.000 stemmen uit op 425 lokale verenigingen en stichtingen. Een mooi resultaat voor de vierde editie van deze donatieactie, die in eerdere jaren nog ‘Hart voor Elkaar’ heette. De ‘prijzenpot’ van deze editie was verhoogd naar € 200.000,- en wordt in januari 2018 uitbetaald. Met een vierde plek en een bedrag van 2080 euro was Mini-Gestel de organisatie uit de gemeente Sint-Michielsgestel die het meest van de actie wist te profiteren.

“Het voelt, nog net voor ik ermee stop, als de kroon op mijn werk”

SINT-MICHIELSGESTEL – Hij verwacht omstreeks mei 2018 over te huizen naar de nieuwe locatie in het centrum van Sint-Michielsgestel. Het is voor Piet van Esch van The Read Shop die nu nog gevestigd is aan het Petrus Dondersplein 14, gelijk ook het moment om het roer over te dragen aan zijn dochter Marieke. Zijn nominatie voor de titel Ondernemer van het Jaar 2017 ervaart hij als een leuke verrassing waar hij bijzonder mee ingenomen is want; “Het voelt als een stukje waardering en, nog net voor ik ermee stop, als de kroon op mijn werk.”

Johan van Breugel van Davco Sierbestratingen en Davco 2e Kans vereerd met nominatie Ondernemer van het Jaar

SINT-MICHIELSGESTEL – Davco Sierbestratingen, kringloopwinkel Davco 2e Kans aan de Venkant 7 en de horeca van sporthal Theereheide in Sint-Michielsgestel. Het zit allemaal in het pakket van Johan van Breugel uit die plaats. Of dat nog niet genoeg is, is van Breugel actief in de Gestelse politiek, voorzitter van carnavalsvereniging De Klaprozen, levert een bijdrage aan de plaatselijke carnavalskrant en is nooit te beroerd om iemand vooruit te helpen. Zijn uitpuilende agenda weerhoudt hem er niet van om ook deel te nemen aan de verkiezing van Ondernemer van het Jaar. “Ik voel me vereerd met de nominatie”, laat hij weten.

De Ruwenberg Hotel Meetings Events genomineerd: Richard Jouvenaar is trots op zijn bedrijf en medewerkers

SINT-MICHIELSGESTEL – Hij is trots. Op de fantastische evenementen, feesten, congressen en bijzondere gebeurtenissen die bij De Ruwenberg Hotel Meetings Events aan de Ruwenbergstraat 7 in Sint-Michielsgestel al plaats vonden en daarmee de gemeente op de wereldkaart zetten. Richard Jouvenaar, die er de scepter voert, is echter vooral trots op hét team van medewerkers die ervoor zorgen dat iedereen in een sfeervolle ambiance enthousiast en gastvrij ontvangen wordt. Hij schuift de credits voor de nominatie van de titel ondernemer van het jaar door naar iedereen die in het bedrijf zijn steentje bijdraagt en stelt en passant voor de titel aan te passen in onderneming van het jaar.

Ontdek jouw manier om je lichaam krachtig én soepel te houden

BERLICUM – Eigenaresse Marion de Laat bekroont het 12 ½ jarig jubileum van haar myPilates met de opening van een eigen centrum in Berlicum: de Ruimte. “Ik wil leerlingen meer bieden dan een uur pilatesoefeningen. Vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar een – letterlijk en figuurlijk – eigen ruimte. Het moest zo veel meer worden dan een met matjes bezaaide vloer en een kleedkamer waar je zo snel mogelijk uit wilt.’ En dat is haar gelukt.

‘ZorgMies doet waar de reguliere thuiszorg niet meer aan toe komt’

BOXTEL – ZorgMies Nederland (regio De Meierij) heeft ook voor de inwoners van Sint-Michielsgestel en omstreken professionele zorgzame ZorgMiesen klaar staan. Het belangrijkste doel is om zolang mogelijk eenieder een goed gevoel van eigenwaarde te laten behouden en een bijdrage te leveren aan een positieve gezondheid. Persoonlijk maatwerk in ondersteuning en begeleiding, om veilig & […]

Wie wordt de ondernemer van het jaar 2017?

SINT-MICHIELSGESTEL – Begin 2017 werd Wim van den Helm van de gelijknamige smederij aan de Venkant 15 in Sint-Michielsgestel door leden van de Ondernemersvereniging Sint-Michielsgestel uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar 2016. Ook dit jaar krijgen bij de vereniging aangesloten ondernemers de kans om genomineerd te worden. Traditiegetrouw zal de strijd gaan tussen drie ondernemers en één titel, maar anders dan voorheen is er voor het eerst ook een publieksprijs waarbij alle inwoners van Sint-Michielsgestel opgeroepen worden te stemmen op hun favoriete bedrijf. Net als verleden jaar zijn zij, net als de leden zelf, ook uitgenodigd om een bij de Ondernemersvereniging aangesloten bedrijf te nomineren.