Allerzielenconcert projectkoor

HEESWIJK -DINTHER – Voor iedereen die een dierbare moet missen of die een ander hierin nabij wil zijn verzorgt het Projectkoor Heilig Landstichting dit jaar voor het eerst een Allerzielenconcert op zondag 29 oktober om 15.00 uur in de Abdij van Bernheze. Muziek over elkaar nabij zijn tot het einde toe, over verdriet en eenzaamheid, maar ook over troost, hoop en Liefde.

Het Beleg van Den Bosch

GEMONDE – Heemkundevereniging Den Hogert nodigt u uit voor een presentatie op donderdag 26 oktober om 20.00 uur in Dorpshuis De Kei over Het Beleg van Den Bosch in 1629. De zaal is open om 19.30 uur.

Mark van de Veerdonk op herhaling met KaasKleum

BERLICUM – Mark van de Veerdonk komt op vrijdag 24 november nog één keer terug met zijn succesvolle voorstelling die hem vorig seizoen al twee keer naar Den Durpsherd bracht. De 15e voorstelling (reprise) van Mark van de Veerdonk gaat over Het Menselijke Tekort: We willen steeds meer en meer en juist daardoor krijgen we alsmaar minder. Welke oen heeft bijvoorbeeld de sleutelhanger bedacht, de uitvinding die het mogelijk maakte om al je sleutels in één keer kwijt te raken? Wie kwam op het onzalige idee om chips te gaan verkopen in ouwe tennisbal-kokers? En het ultieme middel tegen droog haar is toch gewoon water!? Van de Veerdonk: “Nee, op weg naar een beter leven zijn we behoorlijk de weg kwijt geraakt!”

Concert in Dungense kerk: Van Schönbrunn naar Berlijn

DEN DUNGEN – Een uniek concert in de Sint Jacobus de Meerdere kerk in Den Dungen. Waarin een reislustige Mozart het publiek meeneemt op een verre reis naar de meest vreemde plekken. Dat staat te gebeuren op zondagavond 29 oktober (19.00 uur). Een avond die wordt verzorgd door het orkest van Harmonie Wilhelmina, onder leiding van Sef Pijpers jr. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Boer Goossens.

Dungense Dirk van Hamond kruipt in huid Elvis Presley

BERLICUM – Op vrijdag 3 november geeft Dirk van Hamond in Den Durpsherd een tributeconcert als ode aan de legendarische Elvis Presley. De Dungense zanger wordt begeleid door een live-band. Dat Elvis Presley al 13 jaar dood was toen Dirk van Hamond werd geboren, is voor hem geen beletsel om van de muziek van de King of Rock ’n Roll te houden. “Via mijn voormalige schoonvader ben ik in aanraking gekomen met de muziek van Elvis. Hij heeft een mooie, diepe en warme stem en zijn muziek swingt de pan uit! Tijdens de afgelopen carnaval heb ik voor het eerst als Elvis Presley opgetreden bij Boer Goossens in Den Dungen. In een week tijd had ik zeven nummers ingestudeerd. Iedereen reageerde erg enthousiast”.

Er mag gelachen worden op de Brabantse Avond

BERLICUM – De Brabantse Avonden staan garant voor sfeervolle avonden met muziek en/of cabaret van eigen Brabantse bodem! Geniet van hun Brabantse humor, muziek en entertainment! Op zondag 29 oktober wordt de Brabantse Avond in de Berlicumse Durpsherd verzorgd door Gert van Boxtel en de groep Sakkerdju.

Korenfestival ‘Voices’ in Den Durpsherd

BERLICUM – Maar liefst tweehonderd zangers en zangeressen, afkomstig van negen koren treden op zaterdagavond 28 oktober op tijdens de tweede editie van Den Durpsherd live on stage ‘Voices’. Het belooft een afwisselende avond te worden.

Ridders terug op Kasteel Heeswijk

HEESWIJK – Ridders slaan op zondag 15 oktober hun kamp op bij Kasteel Heeswijk. De living history groep Hospitaalridders oefenen hun vechtkunsten, poetsen hun harnas, koken een middeleeuws potje en informeren het publiek over het leven als ridder omstreeks 1200. Zo brengen zij de tijd tot leven waarin het kasteel is ontstaan. De deelnemers hebben […]