Projectie fotoklankbeelden Shot’71 Berlicum

BERLICUM – In dorpshuis De Moerkoal worden op vrijdag 23 maart om 19.30 uur 16 fotoklankbeelden vertoond die door de leden van Shot’71, de club uit Berlicum met leden uit de hele regio Den Bosch, zijn gemaakt. De toegang is gratis.

Lunchconcert fluitkwartet BEAU4

HEESWIJK – De schaal van Beaufort kent 12 windsterktes beginnend bij ‘kalmte’ en eindigend bij ‘orkaan’. Beaufort symboliseert het fluitkwartet BEAU4: niet alleen vanwege de diversiteit van hun repertoire, maar ook door de veelzijdige klanken die door de verschillende fluiten ten gehore worden gebracht. Van rustgevend basfluit-geluid tot hysterisch piccolo-geweld. De 4 fluitisten van BEAU4 komen letterlijk uit alle windstreken en hebben elkaar ontmoet tijdens hun conservatoriumopleiding. BEAU4 verrast het publiek door het nét even anders te doen…

Karin Bruers haalt uit in Den Durpsherd

BERLICUM – Cabaretier Karin Bruers is weer terug met een solovoorstelling ‘Bruers haalt uit’ in het theater, na ja…solo, met Nol Havens (bekend van VOF de Kunst) samen. Nol is haar muzikant, chauffeur, persoonlijk entertainer en hij zorgt dat het niet helemaal uit de hand loopt, want dat ligt altijd op de loer bij Karin…. Op vrijdag 13 april staat het duo in Den Durpsherd in Berlicum.

Passieconcert Kamerkoor Mi Canto

HEESWIJK-DINTHER – Kamerkoor Mi Canto uit Heeswijk-Dinther geeft in het weekend van 17 en 18 maart een tweetal Passieconcerten. De concerten staan geheel in het teken van de Lijdenstijd. Ze werpen een mooi licht op de prachtige muziek die door de eeuwen heen op dit thema is gemaakt. Mi Canto heeft al eerder met dit thema gewerkt, bijvoorbeeld in concerten rond de Dodenherdenking. Dit jaar is ervoor gekozen om een breed palet van deze muziek in twee Passieconcerten ten gehore te brengen.

25 jaar Forza Vocale

BERLICUM – Forza Vocale viert op zondag 25 maart het 25 jarig jubileum met een concert. Dit jubileumconcert vindt plaats in de Abdijkerk van de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther. Het gemengd koor Vivace uit Heeswijk-Dinther treedt als gastkoor op met dirigent Rein Boeijen. U bent van harte uitgenodigd om bij dit concert aanwezig te […]

Renee van Bavel: Denkend aan Holland

BERLICUM – Aan de vleugel, begeleid door drummer Rogier De Nijs, zingt en vertelt Renee van Bavel wat ze al reizende door Nederland ziet.Haar nummers schitteren door toegankelijke teksten gecombineerd met sterke melodieën. Renee schrijft over hetgeen zij om zich heen ziet in de wereld. Ze stelt vragen, probeert zich te verplaatsen en schuwt daarbij de actualiteit niet. Zaken van het hart en kleine huis-tuin-en-keukenmomenten komen langs maar ook thema’s als oorlog en de gevolgen daarvan brengt zij van “ver van je bed” naar dichterbij. Op vrijdag 6 april treedt Renee van Bavel op in Den Durpsherd.

Niet Schieten speelt Tijd voor een Trio

BERLICUM Twee mannen (Arend Edel en Maarten Hennis) in de herfst van hun leven plukken een fris groen blaadje (Esmee van Kampen). Een blaadje om van te houden, om mee te pronken en misschien om hun eigen gebreken mee te maskeren.

Kinderconcert TOG met Peter en de Wolf

BERLICUM – Het harmonie-orkest van muziekvereniging TOG geeft op zondagmiddag 18 maart in de muziekzaal van Den Durpsherd een concert speciaal voor kinderen. Op het programma staat het bekende verhaal van Peter en de Wolf. Het stuk werd zo’n 100 jaar geleden geschreven door de Russische componist Prokofjev. Hij schreef de muziek in opdracht van een jeugdtheater in Moskou. De muziek moest simpel en verstaanbaar zijn, en daarmee aantrekkelijk voor kinderen. Het verhaal werd direct een groot succes en heeft inmiddels de status van klassieker voor jong en oud.

Brabantse Avond met Jeanne van de Rijt en Ut Kumt Vaneiges

BERLICUM – De Brabantse Avonden in Den Durpsherd in Berlicum staan garant voor sfeervolle avonden met muziek en/of cabaret van eigen Brabantse bodem! Geniet van hun Brabantse humor, muziek en entertainment! Op zondag 25 maart wordt de Brabantse Avond verzorgd door Jeanne van de Rijt, Niels Swinkels en de Berlicumse groep Ut Kumt Vaneiges.