18 november 2015

 

Het carnavalsseizoen is weer aangebroken. In onze omgeving betekent dat vooral: nieuwe carnavalsprinsen. Afgelopen weekend waren de bekendmakingen van deze drie prinsen uit Woaterrijk, Rottenrijk en Kafland.

GEFFEN – Tijdens het drukbezochte Prinsenbal met het thema Campinglife werd zaterdagavond de nieuwe heerser van het Rottenrijk schromelijk uit de tent gelokt en voorgesteld aan alle Rottenrijkers en Rottenrijkerinnen. Prins Ad van Erp werd met trots gepresenteerd. Van Erp (46 jaar) is getrouwd met Rita van Erp-van Wanrooij. Samen hebben ze 3 zonen. In het dagelijks leven is hij ZZP-er in de bouw. Als Adjudant werd Maartin Brands (45 jaar) onthuld, echtgenoot van Annemieke Brands-van Schijndel. Ook zij hebben 3 zonen. Maartin heeft een eigen bedrijf in brandpreventie en gaat “onzen Ad”, zoals hij zijn beste maat noemt, met veel enthousiasme assisteren.

NULAND – Prins Harold d’n Uurste zit in ’t Waoterrijk op de carnavalstroon tijdens carnaval 2016. Dit zal in het teken staan van het motto: ’t Waoterrijk: tis net un sprookje! Tijdens het Prinsenbal – de traditionele aftrap van het nieuwe carnavalsjaar – werd in een bomvol Gemeenschapshuis De Meent, Harold van Nistelrooij aan de Waoterrijkers als hun nieuwe Sprookjesprins gepresenteerd. Van Nistelrooij (42), getrouwd met Moniek Pittens en vader van Yanniek, Fenne en Mees is in het dagelijks leven eigenaar van Van Nistelrooij Melkvee VOF en Topstrooisel. Zijn vriend Eric Langens (44), getrouwd met José Coppens en vader van Romy, Mirthe en Senna en in het dagelijks leven verantwoordelijk voor de verkoop van stalinrichtingen in Zuid Nederland bij Van Osch te Uden, gaat de Prins als Adjudant assisteren.
Beide geboren Nulanders zijn lid van CV Frermahama’s, een club die ca. 30 jaar geleden vanuit een vriendengroep werd opgericht. Gedurende hun ruim 20 jarige optochtervaring werden ze één keer eerste in de koningsklasse, de grote wagens. De heren hebben vele jaren bij de KPJ gehandbald, maar staken binnen deze vereniging ook op andere gebieden de handen flink uit de mouwen. De Prins houdt van tonpraten. Samen met zijn tegenspeler Tino vd Sangen kruipt hij in de huid van hilarische typetjes tijdens D’n Brulboei en hij presenteert ’t Keindergebrul, waar dochter Yanniek in zijn voetsporen treedt. Zo fanatiek, dat toen haar vader haar plaagde door te vertellen deze carnaval met wintersport te zullen gaan, de 9 jarige antwoordde: “maar dan ga ik niet mee”. Daarnaast is de Prins fan van PSV, houdt van Nederpop en U2 en is hij de organisator van evenementen als USA Car Meeting en het Toyota Landcruiser weekend bij hem op de wei. Ook Langens is maatschappelijk zeer actief.

 

VINKEL – Afgelopen zaterdag was er in Kafland de verkiezing van de Prins. Met een goede gevulde zaal Den Driehoek was het toch nog spannend wie er in Kafland in 2016 zou gaan heersen. Met een muisstille zaal werd er afscheid genomen van Prins Walter en tevens werd er even stilgestaan bij het feit dat de zoon van de adjudant Marc Schoones, Tim, twee weken geleden is verongelukt.
Na vele foto’s kwam als verrassing Prins Hein van de Braak tevoorschijn. Zijn Adjudant is Paul Smits. Daar de Braken in Vinkel bekendstaan als hazen, is bij René van Rooij (bekend van pap en pudding) een echt Hazenlied gemaakt. De Prins en Adjudant zijn al jaren als duo actief tijdens de optocht. Hein is getrouwd met Ingrid Schel, en hebben 2 kinderen Sanne en Nienke, is vennoot van H&B metselwerken en actief bij voetbalvereniging EVVC. Paul is getrouwd met Desiree vd Braak, vader van Floor en Fee, eigenaar van PW Electra en actief wielrenner. Beide heren worden bijgestaan door hun eigen Gevolg, carnavalsclub Vur Sles. Nadat Hein geïnstalleerd was als prins eindigde hij met zijn motto: Carnaval 2016, dat zit wel Snor….., dus dat komt helemaal goed in Vinkel.

Foto's:


0HH