26 november 2015

’t Spectrum rolt de rode loper uit voor kindervriend

 

Sinterklaas en al zijn Pieterbazen hebben het ontzettend druk, maar toch heeft de goedheiligman een gaatje in zijn agenda gevonden om, net voor hij weer vertrekt, op vrijdag 4 december van 15.00 uur tot 16.30 uur in ’t Spectrum in Schijndel alle kinderen nog even de hand te schudden, ermee op de foto te gaan en een aardigheidje uit te delen. Pakjespiet en Zangpiet zijn er en Tjipo, Tjapo, Fluit en Trubbelpiet indien zij tijd hebben, de kinderen mogen pepernoten bakken, er zijn nog enkele activiteiten en het wordt samengevat een gezellige boel. De toegang is gratis.
Het was Sinterklaas zelf die onlangs contact opnam met Berry Franssen, manager van ’t Spectrum in Schijndel en Rick Hooijmans, die heel goed bevriend is met Pakjespiet. “We waren aangenaam verrast, want Sinterklaas vertelde dat hij ondanks zijn drukke programma toch graag tijd wil reserveren voor alle kindertjes uit Schijndel en omgeving”, vertellen beide heren. Lachend: “Hij heeft hier in ‘t Spectrum een kamer, maar omdat de Sint en niet te vergeten al zijn knechten, zo druk aan het werk zijn, heeft hij nog nauwelijks tijd gehad om hier even te relaxen. We vinden het dus heel fijn dat hij net voor pakjesavond toch tijd wil maken voor iedereen en nog even hier is.”

Rode loper

De rode loper wordt, zo melden Berry en Rick, dan ook uitgerold voor de komst van de kindervriend. Uiteraard wordt hij deze middag bijgestaan door zijn gekleurde knechten. Die gaan er, in nauwe samenwerking met ’t Spectrum, mede voor zorgen dat het een gezellige boel wordt. “Er zijn enkele activiteiten waar kinderen aan kunnen deelnemen. We verklappen nog niet alles, maar ze mogen onder andere pepernoten gaan bakken. Er staat een Pepernotenton. Dat is een grabbelton met presentjes. Daar ligt ook een aantal magische toverstenen in. De kinderen die een dergelijke steen eruit graaien, krijgen een wat groter cadeautje. Maar ook voor de overigen is er iets”, weten Berry en Rick.

Naast de genoemde Pieterbaas heeft ook de zangpiet toegezegd te komen om gezellig met alle kinderen liedjes te gaan zingen. Sinterklaas heeft ook Tjipo, Tjapo, Fluit en Trubbelpiet gevraagd om langs te komen. Zij hebben het echter, net als de rest van de Sintcrew, dusdanig druk dat op moment van schrijven nog niet duidelijk is of zij tijd vrij kunnen maken. Naast alle activiteiten met Zwarte Piet is er natuurlijk Sinterklaas waarmee kinderen op de foto kunnen en die nog één keer de hand geschud kan worden voor hij op 6 december weer vertrekt naar Spanje om samen met zijn knechten bij te komen van al het harde werk. Berry, Rick hopen veel kinderen en hun ouders te gaan begroeten en weten in ieder geval zeker dat; “Zwarte Piet pepernoten bij heeft en er geen enkel kind met lege handjes naar huis gaat.”

Foto's:


0