Alle categorieën aan start bij GP Groenendaal

SINT/MICHIELSGESTEL – De veldrit Grand Prix Groenendaal, die wordt verreden op 2 en 3 januari 2016 op het terrein van Conferentie- en Opleidingscentrum De Ruwenberg in Sint Michielsgestel, biedt ook dit jaar startgelegenheid aan alle categorieën. De veldrit is dit seizoen tevens de finalewedstrijd van de KNWU Topcompetitie Veldrijden voor elite/beloften, vrouwen en junioren.

“We beginnen op zaterdag 2 januari om 11.00 uur met de zeven jeugdcategorieën. Daarna wordt om 15.30 uur het Open Gestels Kampioenschap verreden voor mannen en vrouwen”, vertelt Richard Groenendaal, lid van het organisatiecomité. “Aan deze wedstrijd voor niet-licentiehouders mag iedereen meedoen. Er zal bovendien een aparte uitslag worden opgemaakt voor mannen en vrouwen.”
Een dag later worden wedstrijden gehouden voor amateurs/sportklasse (10.00 uur), masters (11.00 uur), nieuwelingen (12.00 uur), junioren (13.00 uur), vrouwen (14.00 uur) en elite/beloften (15.00 uur).
Uniek is de Rabo Dikke Bandenrace, die om 12.00 uur van start gaat op een kleiner parcours op het terrein van Conferentie- en Opleidingscentrum De Ruwenberg. Groenendaal: “Bij wegwedstrijden worden regelmatig Rabo Dikke Bandenraces gehouden, maar in het veldrijden is de GP Groenendaal in Sint-Michielsgestel volgens mij de enige organisatie die ook een Rabo Dikke Bandenrace houdt. De wedstrijd is bedoeld voor alle jongeren tot 12 jaar. Niet alleen uit Sint Michielsgestel, maar ook uit andere gemeenten. We hopen daarom dat veel jonge rennertjes gaan deelnemen aan dit evenement.”
De oud-wereldkampioen verwacht in alle categorieën opnieuw een sterk rennersveld aan het vertrek in Sint-Michielsgestel. “Vorig jaar ging de zege bij de elite/beloften naar Stan Godrie. Hij werd daarna in Veldhoven Nederlands kampioen bij de beloften en derde op het WK in Tsjechië. Hopelijk krijgen we ook dit jaar weer een sterke winnaar. De wedstrijd voor junioren, vrouwen en elite/beloften is tevens de finalewedstrijd van de KNWU Topcompetitie veldrijden. Bovendien is de GP Groenendaal de generale repetitie voor het Nederlands kampioenschap dat een week later wordt gehouden in Hellendoorn. Ik denk daarom dat in ieder geval bij de vrouwen, beloften en junioren vrijwel de hele nationale veldrittop aan de start staat in Sint Michielsgestel.”

Foto's:


0