Muzikale bioscoop in Gemonde

 

GEMONDE – Dat ze, ook als kleine muziekvereniging, heel wat in hun mars hebben latEN het fanfare orkest en de slagwerkgroep van muziekvereniging Sint Lambertus uit Gemonde op zaterdag 28 november vanaf 20.00 uur horen tijdens een gala/filmconcert. Voor die avond wordt de gymzaal aan de Sint Lambertusweg 144 tot bioscoopzaal getransformeerd. De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

 
Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan organiseerde muziekvereniging Sint Lambertus eigenlijk als muzikale klapper verleden jaar met succes een galaconcert aan de hand van het thema du Vin (wijn red.). Gelijktijdig was het een goed moment om iedereen eens te laten horen dat, ondanks het feit dat de vereniging niet zo groot is, zij wel degelijk in staat isom een dergelijk festijn goed op poten te zetten. Om maar eens in bijpassende termen te blijven: ze heeft wel een en ander in haar mars. Tot slot was het een uitnodiging aan iedereen die muziek wil maken om zich aan te sluiten. Zowel aan mensen die al eerder speelden als potentiële muziekliefhebbers zonder ervaring. “Het was echt een succes”, blikt Jeanne Dolstra terug. Ze vervolgt; “In een sfeervolle ambiance hebben we een heel mooi concert gegeven en uiteindelijk hebben zich na afloop ook een aantal mensen bij ons aangesloten.”

Het succes smaakte dusdanig naar meer dat muziekvereniging Lambertus het niet dunnetjes maar vet gaat overdoen. Het actiecomité bestaande uit Jeanne, Alwien Geerts, Harrie Schellekens, Patrick Legius en Luuk Braam dat normaal gesproken ook allerlei activiteiten aanstuurt, heeft ook dit keer de taak op zich genomen om te zorgen dat het hele gebeuren op (film)rolletjes loopt. “In overleg met dirigent Adrie Verhoeven van het orkest en slagwerkinstructeur Marcel Schakenraad is ervoor gekozen het concert te koppelen aan het thema film. Het wordt heel bijzonder want we gaan de gymzaal aan de Sint Lambertusweg (tegenover Dorpshuis De Kei red.) omtoveren tot een bioscoopzaal. Het publiek gaat genieten van bekende filmmuziek die terwijl het gespeeld wordt, ook getoond worden op een groot doek”, legt Jeanne uit.

Iedereen gaat getrakteerd worden op nummers uit onder andere de Lion King, Frozen, Pirates of the Caribbean, Game of Thrones, Lord of the Rings en The Gladiator. Het is slechts een greep. “Het zijn allemaal bekende liedjes en muziek van deze tijd”, aldus Jeanne. Na afloop van het concert is er de gelegenheid om nog een drankje te drinken en gezellig na te kaarten.
De muziekvereniging nodigt iedereen uit voor een gezellige muzikale avond, maar hoopt ook dat mensen die het leuk vinden om muziek te maken overwegen om zich aan te sluiten. Jeanne enthousiast: “Met elkaar muziek is echt mooi om te doen en we hebben een gezellige vereniging.” Ze betoogt: “Ook Sint Lambertus gaat mee met zijn tijd. Concerten en dergelijke doen we niet in uniform, maar in zwarte kleding. Verder levert ook onze muziekvereniging een bijdrage aan de leefbaarheid in het dorp, want we brengen bij diverse gelegenheden (muzikale) kleur.” Dan uitnodigend: “Kom in ieder geval allemaal sfeer proeven en genieten van ons gala/filmconcert. Het is écht de moeite waard.”

Jeanne Dolstra toont de poster van het filmconcert.​

Foto's:


0