14 december 2015

Arrensleeëntocht op Tweede Kerstdag

HEESCH- Hoefgetrappel en klingelende belletjes klinken er al jaren op tweede kerstdag in de stille straten van Heesch. Dat is dit jaar gelukkig anders. Ver van te voren kondigt de arrensleeëntocht zijn komst al aan.

Deelnemers aan de eerste arrensleeëntocht waren hoofdzakelijk vrienden en kennissen van Adriaan de Wit uit Nistelrode. Anno 2015 is de deelname behoorlijk uitgegroeid en komen de rijders vanuit Bernheze en verre omstreken. Op tweede kerstdag zullen 20 arrensleeën te zien zijn. Met een bemanning van ongeveer 4 personen per slee komt het aantal deelnemers al snel uit op ruim zeventig. Allerlei soorten paarden, van shetlander tot Belgisch trekpaard, zullen worden ingespannen om de sleeën te trekken.

Bellen en sjerpen

Het zijn niet alleen de menners en passagiers die voor de kerstsfeer zorgen. Alle paardentuigen zijn versierd met bellen en sjerpen, die vrolijk klingelen bij elke stap die de paarden zetten. Voorop rijdt de geluidsarrenslee die de komst van de stoet ver van te voren aangeeft, zodat iedereen op tijd , en even naar buiten kan lopen of voor het raam gaan staan. Niemand hoeft dus iets te missen van deze sfeervolle optocht. Wie nog niet in kerststemming is, wordt het zeker door het zien van deze vrolijke stoet.
Wilt u (tegen een kleine vergoeding) ook een keer meerijden? Dat kan! Geef u dan zo snel mogelijk op bij Nancy, tel 06 – 51 51 40 82. De start is bij Stal de Flierefluiter aan de Wijsstraat 16 en van daaruit gaat het via de Cereslaan, waar de deelnemers een ‘borrelstop’ hebben bij vd Wetering transport. Nog door allerlei straten naar Verzorgingshuis Heelwijk, waar de lunch wordt genuttigd. De route is in totaal meer dan 14 km lang en voert door tal van straten in Heesch. De complete route is te vinden op de site: www.stichtingdearrenslee.nl of kijk op de Facebookpagina.

Foto's:


0