02 december 2015

Be Quick wint in de slotfase

NULAND – Dit weekend stond de wedstrijd tegen DDW op het programma. DDW staat op dit moment op een 6de plaats en Be Quick op een 3de plaats. Vorige week verloor Be Quick van Swift, hierdoor is het extra belangrijk om uit deze wedstrijd de volle punten te halen. DDW is een ploeg die zuiver is in de afronding en veel lengte heeft in de rebound. Het zal spannend worden.
De laatste weken heeft Be Quick moeite om een goede start neer te zetten. Steeds is het de tegenstander die de doelpunten naar hun zijde trekt, waardoor Be Quick tegen een achterstand aanloopt. Ook deze week is Be Quick niet scherp genoeg aan de start van de wedstrijd. Na 9 minuten spelen staat Be Quick op een 0-4 achterstand. Geen paniek, want Be Quick heeft de afgelopen weken laten zien dat ze zich terug kunnen knokken in de wedstrijd. Zo wordt het al snel gelijk getrokken naar 4-4 met verschillende afstand schoten. DDW blijft na deze fase toch nog beter scoren dan Be Quick en wordt de ruststand 4-7 in het voordeel van DDW.
Nu is het zaak dat Be Quick gaat knallen en ervoor gaan zorgen dat de aanvallen beloond worden met doelpunten. Kort na rust komt Be Quick terug in de wedstrijd door 2 korte kansen te benutten. In de 11de minuut wordt de stand gelijk getrokken door een afstandsschot 10-10. Be Quick zit weer in de wedstrijd en het kan alle kanten opgaan. Steeds om en om worden de kansen aan beide kanten benut. In de slotfase is Be Quick de sterkste partij. Verdedigend staat het goed en er worden belangrijke ballen afgevangen om DDW niet in hun spel te laten komen. Aanvallend wordt er in de 22ste minuut de gelijkmaker gemaakt. Kort daarna is het nog een keer Be Quick die met een afstandsschot de eindscore bepaald. 14-13 winst.

Doelpuntenmakers: Marlie Korsten 3, Yvonne Ruijs 3, Kris Hanegraaf 2, Jody Roovers 2, Joyce vd Leest 2, Nina v Baast 1, Meggie vd Heijden 1.

Volgende week op 6 december als de Sint weer vertrokken is naar Spanje, staan de Korfrakkers op het programma. Zou de Sint misschien toch nog een cadeautje van 2 punten achter laten voor Be Quick? We zullen het zien om 14.45 in Erp. Supporters, tot dan! Misschien een uitje naar Erp om Be Quick aan te moedigen? 4 senioren teams spelen die dag tegen de Korfrakkers.