03 december 2015

Betaalbaar je eigen (t)huis realiseren

NULAND – In de afgelopen maanden is door een aantal enthousiaste Nulanders gewerkt aan het plan om zelf betaalbare woningen te ontwikkelen en bouwen in de nieuw te realiseren woonwijk Pelgrimsche Hoeve. Het bleek inderdaad succesvol, want met nog enkele beschikbare woningen zal in 2016 daadwerkelijk worden gestart met de bouw.

Eerder dit jaar werd een goed bezochte informatieavond georganiseerd. Initiatiefnemer Maurice van Nistelrooij: “Naar aanleiding van deze avond hadden we vertrouwen in het project en hebben we een vereniging opgericht en een provinciale subsidie aangevraagd.’ De provinciale subsidie is toegekend en in samenspraak met professionele adviseurs is door de deelnemers een start gemaakt met het uitwerken van de woningontwerpen.”
Het plan omvat een mix van rijwoningen en tweekappers. Van Nistelrooij: “Door deze verschillende type woningen kunnen we ook een diversiteit aan woondromen verwezenlijken. We hebben als vereniging geen commercieel belang, waardoor er woningen beschikbaar zijn vanaf €169.500,- v.o.n. Door samen op te trekken, kunnen we namelijk kosten besparen door bijvoorbeeld gezamenlijk in te kopen.”
Er wordt structureel met de gemeente ‘s-Hertogenbosch overlegd over het project, om zo de omgevingsvergunning zo snel mogelijk aan te kunnen vragen. Uiterlijk in het tweede kwartaal van 2016 kan wat de deelnemers betreft worden begonnen met de bouw.

Buren gezocht

Geïnteresseerden hebben nog kans om deel te nemen aan het project. Er zijn nog verschillende type woningen beschikbaar. ’Nu we weer een stap verder zijn en er zicht op realisatie is, ben ik ervan overtuigd dat we voor deze woningen ook deelnemers zullen vinden’, vertelt Maurice. ‘Dit project biedt mensen de mooie kans om betaalbaar en naar eigen wens te kunnen wonen’. Als deelnemer ga je samen met de architect aan tafel om indeling, grootte, afwerking en uitstraling van je nieuwe (t)huis te bepalen.
Nieuwsgierig? Via de facebookpagina www.facebook.com/samenbouweninnuland is meer informatie te vinden over het project. Voor interesse kun je ook mailen naar samenbouweninnuland@gmail.com.

Foto's:


0