23 december 2015

Kerstival op een vernieuwd Kasteel Heeswijk

HEESWIJK-DINTHER – Tijdens de kerstvakantie opent kasteel Heeswijk zijn poort voor een driedaags evenement op 27, 28 en 29 december, toepasselijk Kerstival genoemd. Middeleeuwse kruisridders en hun kompanen tonen hoe zij leefden in de twaalfde eeuw, toen kasteel Heeswijk ontstond. De ridders geven vechtles, koken middeleeuws en doen allerlei demonstraties waaraan bezoekers kunnen meedoen. In het kasteel zijn op de wijze van de middeleeuwse troubadours muziekgroepjes en solisten aan het musiceren. En er is een presentatie van de Maltezer Orde, die nu bijvoorbeeld Lourdestochten begeleidt.

Kasteel Heeswijk presenteert zich in vernieuwde vorm. Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid wandelen door kasteeltuin en over pleinen en kunnen alle gebouwen betreden. De IJzertoren is vanaf nu toegankelijk tot bovenin, waar de bijzondere messing vloer met de hertogen en hertoginnen van Brabant te vinden is. De Wapenzaal met het 17e-eeuwse altaar van de Sint Janskathedraal is ook opengesteld.
Om de duizendjarige geschiedenis van het kasteel te leren kennen, zijn in de kasteelwinkel nu tablets te leen. Via een app vertelt de legendarische ridder Robbert over de negentien generaties kasteeleigenaren en hun merkwaardige leven. Deze app is ook te downloaden via de website van kasteel Heeswijk.
Het kasteel is prachtig gedecoreerd in kerststijl, één van de fotogenieke hoogtepunten van het jaar.
Het Kerstival op Kasteel Heeswijk vindt plaats op 27, 28 en 29 december, elke dag van 12-17 uur. Entree € 7,50 / kinderen € 4,00.

Foto's:


O