06 januari 2016

Geweldig cadeau voor Care4Tina

GEFFEN– Het is muisstil aan tafel wanneer Elise Niels en Tineke Mast, van de Stichting Care4Tina, vertellen over hun werk in het verre China. De bezieling en vooral de liefde die ze beiden uitstralen over hun vrijwilligerswerk voor kinderen met de aandoening schisis, is aanstekelijk en vooral heel erg warm. “Een prachtige bevestiging voor ons team dat het gekozen goede doel (Care4Tina) van stichting Goed Gevoel Geffen een uitstekende keuze is geweest”, zegt voorzitster Miriam Bouwens namens haar gehele team.
“Het begon allemaal in 2009. Ik was een maand als vrijwilligster aan de slag in het Starfish Foster Home in de Chinese stad. Xi’an. Daar heb ik Tina leren kennen, een net geboren meisje met een dubbele schisis en een grote gehemeltespleet. Toen is de betovering die Tina uitstraalde in feite het begin geworden van een mooie droom”, zegt Elise. Een droom die ze, samen met Tineke, haar partner, Ellen Scholten en Joyce Oostenenk vorm gaf met de oprichting op 2 oktober 2009 van de stichting Care4Tina. Een stichting met een puur particuliere insteek die volledig wordt gerund door vrijwilligers. “De stichting heeft geen winstoogmerk, alles komt ten goede aan de kinderen”, zegt Tineke.

Liefdevol

In het kort komt het erop neer dat het stichtingsbestuur met een medisch team operaties in China gaat uitvoeren. “Een chirurg van Rijnstate en twee anesthesisten van het Radboud, met een assistente, gaan twee weken belangeloos mee naar China”, vult Tineke aan. Voor het medisch team worden de tickets en hotelkosten betaald, de 20 vrijwilligers betalen uit eigen zak. Chapeau. Daar, in het verre China, worden door het team operaties verricht aan kansarme kinderen met schisis. Ondertussen zijn er 230 kinderen geopereerd. Op de website www.care4tina.nl zijn alle bijzonderheden, foto’s en verslagen te vinden. Een kijkje op de site is zeer aan te bevelen.

Goede doel

“Een jaar lang is er actie geweest vanuit onze vereniging: Goed Gevoel Geffen. Met het zoeken naar een goed doel waren we bijzonder onder de indruk van het mooie en liefdevolle werk van Care4Tina. Waar ook maar mogelijk – de fietstocht, Koningsdag, kerstmarkt – zijn we aanwezig geweest, actief of met de collectebus”, aldus Miriam Bouwens (In de wensboom hangen overigens alweer hele mooie en warme ideetjes voor het nieuwe doel in 2016).
De acties hadden succes. Bijna op de laatste dag van het jaar had het team van Goed Gevoel Geffen samen de eer om aan de initiatiefneemsters van Care4Tina een cheque van maar liefst 1500 euro te overhandigen.

Blij en verrast

In hun dankwoord kwamen Elise en Tineke woorden tekort om het team maar ook alle gulle gevers te bedanken voor het prachtige initiatief. “Onze stichting staat garant voor alle kosten. Het huren van de operatieruimte, de operatie, het benodigde personeel en de nazorg. We zijn zo blij met dit bedrag, het is gewoonweg niet onder woorden te brengen. Daar kunnen we weer zoveel mooie dingen mee doen voor de kinderen. Het maakt ons zo blij”, aldus de geëmotioneerde dames, Elise Niels en Tineke Mast.

Foto's:


0