21 januari 2016

Overvol programma in het Nulandse Waoterrijk

NULAND/WAOTERRIJK – Het Waoterrijk is er helemaal klaar voor. Het programma, van vrijdag tot en met carnavaldinsdag, staat in de startblokken. John Smits, veurzitter van de Stichting Carnavalsorganisatie Nuland zegt: “Schrijf alle activiteiten maar op, ze zijn uniek en stuk voor stuk het vermelden meer dan waard. We hebben weer een prachtig programma, voor elk wat wils. Ook de gezamenlijke horeca heeft een mooi programma in Kerkzicht”.

Door Jan van Ravenstein

De verbondenheid en vooral de betrokkenheid in het Nulandse Waoterrijk komt je al bij binnenkomst in het dorp tegemoet. De kleuren blauw en geel of geel en blauw zoals u wilt overheersen het dorpse straatbeeld. Huizen, bedrijven, winkels en straten hebben allemaal een uitbundige uitdossing. Je waant je meteen in carnavalssferen. Het Durpsversieren is één van de activiteiten die het CO in Nuland enigszins uniek maakt. Op vrijdag gaan de Prinsen, groot en klein, Raad van Elf, de Hofkapel de Waoterbloazers met de boot door de straten om de winnaars te trakteren op een hapje en drankje.

Vrijdag en Zaterdag

Vrijdag, 20.30 uur is in De Meent de aftrap van het inmiddels overbekende Snèrtbal, met ondersteuning van orkest Broadway en DJ John V. Daar zal ook de uitreiking van de Snertonderscheiding (de belangrijkste Waoterrijkse onderscheiding) plaatsvinden. Daarnaast, terug van weggeweest, is er de verkiezing van ’t Snèrtvrouwke van het jaar. Degene met de lekkerste snert ontvangt van Prins Harold deze speciale onderscheiding en wordt door hem getrakteerd op een ontbijtje.
Zaterdagmiddag vindt in de Meent het 55 Plus Minus Rol Lator Bal plaats m.m.v. Duo Decibel. Voorheen het Seniorenbal. Voortaan ook toegankelijk voor de jonge ouderen uit het Waoterrijk. Aanvang 14.00 uur.

Vanaf zaterdagavond gaan in zaal Kerkzicht dan dus echt, letterlijk en figuurlijk, de Trossen Los. In goed overleg tussen CO en Hotel Nuland vindt dit feest plaats in zaal Kerkzicht. In aanloop naar de optocht zullen hier de trossen worden gelost van de alle carnavalsschuiten voor de optocht van zondag (gratis entree). Prins Harold reikt bovendien de Gouwe Bouwkwast uit en de muzikale ondersteuning is van de Waoterbloazers en orkest VanPlastic.

Zondag

Deze dag begint met de traditionele Carnavalsmis met medewerking van Pastoor Verbakel. Aanvang 10.00 uur met aansluitend ’t gratis Waoterrijks ontbijt in de kerk. Om exact 14.11 uur start de optocht van het Kerkplein. De route alsmede alle bijzonderheden zijn in te zien op www.waoterrijk.nl. De prijsuitreiking is om 16.00 uur in De Meent. Om 19.00 uur start voor de jongeren het Jeugdcarnaval in De Hazenkamp.

Maandag

Traditioneel staat de maandag voor de thema avond in De Meent. Bekende artiesten en heel veel Waoterrijks entertainment. Het Sprookjesbal in ’t Waoterrijk. Assepoester is aanwezig, Doornroosje wil het niet missen en Sneeuwwitje komt met of zonder dwergen. Hans en Grietje komen snoepen van het ‘knibbel knabbel huisje’. Roodkapje… Ze zijn er allemaal. De vraag of Klein Duimpje aanwezig zal zijn heeft hier en daar zijn twijfels. Met het inmiddels overbekende NIX-verhaal zal hij zijn draai niet echt kunnen vinden. En voor het overige: “Trek je mooiste sprookjes-outfit aan en zorg dat je erbij bent. Het wordt een topavond waar iedere Waoterrijker bij moet zijn. Dit mag en kan je niet missen”, aldus Veurzitter John Smits.

Dinsdag

Het Krakend Concert, inmiddels wereldberoemd in heel Waoterrijk en ver daarbuiten. Vanaf 10.30 uur gaat de Meent weer open voor dit ongekend mooie spektakelstuk. Inschrijven is nog steeds mogelijk. Het is een feest dat voor de hele familie zijn weerga niet kent. Rond de klok van 13.00 uur loopt het Concert over in een groot matinee met voor de kleinste carnavalsvierders in het café van De Meent een optreden van clown De Dunne Deur en muziek van DJ Stan. In de grote zaal barst het carnaval in de middag los met DJ John V en later die middag Niek en Danny. Om 18.00 uur is er de afsluiting van het carnaval met afscheid van Prins en Adjudant in De Meent waarna om 19.00 uur de Janusverbranding op het Prins Bernhardplein zal plaatsvinden. Om 21.00 uur is er dan de afsluiting van carnaval door Ons Honk met afscheid van Jeugdprins, Jeugdprinses en de Jeugdraad

Woensdag

Aswoensdag. Om 19.00 uur is er een Kerkdienst waar ook het askruisje zal worden aangeboden. De een zal daarna om half negen nog even aanschuiven bij café ‘t Leeuwke voor het traditionele haringhappen, terwijl de ander het Waoterrijks carnaval 2016 af gaat sluiten door maar eens vroeg onder de wol te kruipen. “Voor alle twee opties is iets te zeggen”, aldus John Smits.

Foto's:


g