08 januari 2016

WE ZIJN EEN JAAR GEHERINDEELD.

Voormalig Maasdonk – Ter gelegenheid van de gemeentelijke herindeling op 1 januari 2015 ontvingen wij, de bewoners van Maasdonk, het een prachtig boekwerk ‘Drie-eenheid in Verscheidenheid’. Het boek beschrijft en geeft door middel van prachtige foto’s, een mooie herinnering aan Maasdonk. Door de herindeling werden de dorpen Nuland en Vinkel opgenomen onder de vleugels van onze Brabantse hoofdstad, ’s-Hertogenbosch. Geffen ging behoren bij de gemeentelijke buurman Oss en werd daarmee een van de 23 kernen die Oss rijk is.

Het eerste jaar zit erop. Een jaar van gewenning, maar ook een jaar waarin we elkaar hebben kunnen leren kennen en tal van ervaringen hebben opgedaan. Ons zo belangrijke dorpse karakter is in deze eerst fase blijven bestaan, samen met Den Bosch en Oss moeten we er voor zorgen dat dit zo tot in lengte van jaren, zo blijft. Het kenmerkt onze gemeenschap.
U mening en uw ervaring(en) betreffende dit eerste jaar van herindelen vernemen wij graag van u. Vanuit privé, vereniging of gewoon in het algemeen. We zijn reuze benieuwd naar uw mening in deze. Bij voldoende reacties willen wij deze graag bundelen en publiceren in een van de komende weekbladen.

Foto's:


0