08 januari 2016

Zaterdag de 24e editie van de Rottenrijkse Roapliedverkiezing

GEFFEN -Deze laatste dagen hoor je bijna door het hele dorp de klanken van repeterende deelnemers aan het roapliedfestival. Immers, zonder uitzondering wil iedere zichzelf enigszins respecterende deelnemer beslagen ‘ten ijs’ komen bij de verkiezing van het Rottenrijkse carnavalslied 2016.

Al weken lang wordt er druk geoefend door de 12 deelnemende groepen. Sommige treden op met eigen muzikanten, andere maken gebruik van de Roapliedband. Dit 8-koppige orkest bestaat uit ervaren muzikanten, afkomstig uit allerlei muziekdisciplines, van fanfare tot rockband.

Er wordt serieus gerepeteerd, maar daarnaast is er ook ruimte voor een drankje en soms wordt zelfs de polonaise ingezet. Het enthousiasme van alle betrokkenen zorgt voor een gezonde rivaliteit, maar men moedigt elkaar ook aan en ervaringen worden gedeeld. Het muzikale aanbod varieert dit jaar van een ‘Bossche dreun’ tot stevige rock. Dit maakt de avond aantrekkelijk voor het publiek.

Hoewel de muzikaliteit redelijk zwaar meeweegt voor het juryrapport, wordt ook de performance en de carnavaleskheid beoordeeld. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de reactie in de zaal. Een deskundige 5-koppige jury beoordeelt de optredens. Dit jaar vrijwel met een geheel nieuwe bezetting o.l.v. juryvoorzitter Geert-Jan van Nistelrooij. Ook nu kunnen de bezoekers hun stem uitbrengen voor de publieksprijs.

Om 20.00 uur wordt gestart met het eerste optreden en de zaal is vanaf 19.00 uur geopend.