04 februari 2016

Rommelige, maar belangrijke overwinning New Heroes

’s-HERTOGENBOSCH – Waar het na het eerste kwart al leek dat de wedstrijd beslist was, was het voor New Heroes toch nog 3 kwarten goed bij de les blijven om de overwinning veilig te stellen tegen Apollo Amsterdam. Via de kwartstanden 17-27, 15-11, 18-20 en 17-21 werd het uiteindelijk toch een degelijke (67-79) overwinning voor de mannen van coach Poropat op de stug volhoudende Amsterdammers.

New Heroes begon het duel zonder Marshall, maar met de weer herstelde Akerboom. Apollo Amsterdam moest het doen zonder hun topschutter Madanly, die interlandverplichtingen had.

Met scherp

In het begin was er voor New Heroes niet zoveel aan de hand. New Heroes, met de scherp schietende Mike Miklusak en hard werkende Oudendag, liep al snel uit naar een 5-14 voorsprong halverwege het eerste kwart. Apollo had hier vooralsnog geen antwoord op en New Heroes sloot via Carey en Sherrill het kwart af met een 17-27 voorsprong. Het slotakkoord was echter voor Mack Bruining die vanaf halfcourt een mooie buzzerbeater in het netje gooide. In het 2e kwart was het Apollo dat de beter scorende ploeg was. Met 15-11 ging het kwart dan ook naar de gastheren. Een kleine run ( 7-0) bracht Apollo rap dichterbij waarna New Heroes toch weer bij de les was. Sherrill met een driepunter en Wessels ( ook met een onvervalste driepuntsbuzzerbeater) gooiden de wedstrijd naar de 32-38 ruststand.

Over de streep getrokken

Mike Miklusak ging in het 3e kwart gewoon verder met scoren. Maar Apollo Amsterdam wist van geen opgeven en bleef het gehele kwart dicht in de buurt van New Heroes. De eerste 3 scores van New Heroes waren voor Miklusak, waarna ook Sherrill en Wessels zich met het scoren gingen bemoeien. Bij 40-52 was het Norville Carey die het verschil naar 14 tilde, 40-54. Apollo rechtte nog een keer de rug en kwam via 10-4 terug tot een 50-58 stand aan het eind van het 3e kwart. Het laatste kwart kwam Bouwknecht ook nog even op de voorgrond. Zijn 2 driepunters in het begin tilden de stand naar 52-65 en Carey en Miklusak ( driepunter) breidden de voorsprong verder uit naar 52-70 en leek de wedstrijd gespeeld. Het eind van dit kwart was toch weer voor Apollo ( 15-9) maar dankzij scores van Carey , Miklusak (3P), Wessels en Sherrill ging de winst uiteindelijk toch mee naar Den Bosch.
Eerstvolgende wedstrijd is de topper tegen Donar Groningen. Op zondag 3 december zal men onder andere oud Den Bosch speler Brandyn Curry tegenkomen. Aanvang wedstrijd in de Martiniplaza is 15.00 uur.