03 februari 2016

Speciale sportles bij GVG, sport met je kind mee!

GEFFEN – De dagen die vooraf gingen aan vrijdag 22 en zaterdag 23 januari waren voor sommige ouders erg spannend! Durf ik het wel…. Kan ik het wel… en zelfs wil ik het wel…

Op die dagen waren er namelijk geen gewone turnlessen bij Gym Vereniging Geffen maar waren er voor het eerst ouder- kind lessen. Je kind of familielid van dichtbij zien turnen, meehelpen met onderdelen en ook zelf ervaren dat was de insteek. De verwachtingen bij de kinderen waren hoog gespannen, bij de ouders was er soms alleen maar spanning. Maar vooral het plezier hebben met elkaar door te sporten stond voorop en dat plezier was tijdens en na de lessen op de gezichten van jong en oud te zien. Ring zwaaien, acro gym (op elkaar klimmen), trampoline springen, plankoline kast, de airtrack met airroll, over banken springen, brug turnen en balk.
Iedereen voelde zich weer even kind. Ondanks een fanatieke warming up en een actieve les voelden sommige volwassenen vooral de dag erna dat ze toch geen 18 meer zijn.

Breakdance in Geffen gaat ook starten bij GVG! De afgelopen weken is er op meerdere manieren aandacht gevraagd voor breakdance in Geffen. Flyers en posters in de winkels op school en in een eerdere editie van de streekwijzer stond een artikel. Vrijdag 29 januari is breakdance leraar Ranil naar Geffen gekomen en heeft hij aan een enthousiast publiek een spectaculaire breakdance show gegeven. Wow en oohh en veel applaus klonk er van de tribune want dat doen we niet na. Maar er waren kinderen die het wilden proberen. Met wat instructies lieten zij meteen zien wat je in een hele korte tijd kunt leren. Er heeft zelfs een heuse battle plaatsgevonden tussen de twee crews die op het podium stonden! Na de carnavalsvakantie zullen ze wekelijks coole moves kunnen leren.

Foto's:


0