23 maart 2016

Kunst in De Vink past bij Schijndel

Schijndel profileert zich graag als kunstgemeente en al sinds 1981 bevestigt de jaarlijkse tentoonstelling van Schijndelse amateurkunstenaars dat beeld op bijzondere wijze. Jaar na jaar laten artistiek bevlogen Schijndelaren in september, tijdens Kunst in De Vink, zien hoe zij hun verbeelding vorm geven op doek of papier, in hout of klei.
De variatie is groot; naast gerijpte talenten presenteren zich nieuwkomers op het veld van de kunst waarbij geen enkele techniek en geen enkel materiaal uit de weg wordt gegaan om een veelheid aan onderwerpen vast te leggen.
Het publiek waardeert die variatie en geniet van het persoonlijke contact met de kunstenaars die tijdens de expositie in groten getale aanwezig zijn. Dat contact blijkt bovendien inspirerend te werken. Menig bezoeker van het ene jaar is hierdoor deelnemer geworden in een volgend jaar.
Elke Schijndelaar van zestien jaar of ouder mag meedoen, of het nu gaat om een gerijpt talent of om iemand die de eerste schreden zet op het pad van de kunst. De enige beperking is dat er werk wordt ingeleverd dat min of meer past binnen de traditionele onderdelen van de beeldende kunst zoals schilderijen, tekeningen, grafiek, sculptuur en keramiek.
De expositie is op 17 en 18 september in de Vink. Kunst in de Vink is gratis toegankelijk. Wie mee wil doen aan deze tentoonstelling, kan zich opgeven bij: G. Buenen, Rossinistraat 63; B. Eijkemans, Lijsterbeslaan 11; B. Hommerson, Deken Baekersstraat 57 en H. Voets, Markt 13a (Blz. Alfabet in de winkel). Inschrijven kan tot en met 15 mei.

Foto's:


0