15 maart 2016

Schijndel incasseert grote nederlaag

Schijndel/De Wit heeft na een slechte tweede helft een grote 6-1 nederlaag geleden in Nuenen tegen de nummer 2 op de ranglijst.

Schijndel begon vol goede moed aan het duel. In de tweede minuut resulteerde dat in een vrije trap op de hoek van het strafschopgebied. Murat Dogan nam de vrije trap fantastisch: hij belandde in de rechter bovenhoek, een lekker begin. Nuenen werd wakker geschud en ging meteen druk zetten op de Schijndelse verdediging. Een hoekschop werd nog weggewerkt, maar meteen weer ingebracht waarna met een doorkopbal de 1-1 op het scorebord werd gezet. Vrijwel direct na de aftrap gaf Nuenen een diepe bal door het centrum. Dat stond niet goed, en zo liet Schijndel zich verrassen. Binnen vijf minuten stond het 2-1. In de 16de minuut kreeg Freek van Eembergen de bal in de diepte aangespeeld waarbij hij in het strafschopgebied ongelukkig ten val kwam en daarbij zijn duim brak. Eerstejaars B-junior Brent Blummel was zijn vervanger.

Steekpass

In de 49ste minuut leverde een steekpass door het centrum Nuenen weer eenvoudig de 3-1 op. Ook de flanken werden behoorlijk uitgedaagd. Na 55 minuten werd de verdediging op rechts volledig voorbij gelopen en na een eenvoudige voorzet was het 4-1. Schijndeljunioren Ymanuel Hurkmans en Brent Blummel liepen voorop in de strijd, maar konden het tij niet keren. In de hele tweede helft was Schijndel op zoek naar een opening, maar het kon totaal geen druk zetten op verdediging van Nuenen. In de 60ste minuut viel op kinderlijk eenvoudige wijze de 5-1. Schijndel had op dat moment nog 30 minuten te gaan. Doelman Dennis Schoenmakers verrichtte nog een paar goede reddingen. In de 73ste minuut werd Robin van Schijndel in het centrum verrast waarna zijn directe tegenstander de 6-1 op het scorebord zette. Dat was ook de einduitslag.
Komende zondag speelt Schijndel thuis tegen Moerse Boys, de nummer 10 op de ranglijst.