’t Akkertje is weer helemaal ‘Back in Town’.

GEFFEN – Richanne Steenbergen. Een ondernemende dame, dat mag met recht worden gezegd. “Bij een bezoek aan Geffen hoorde ik dat ’t Akkertje te koop was. Een uurtje later was ik bij Eric en Jacqueline. Vanaf dat moment was er ook de klik, zowel met het bedrijf als met Eric en Jacqueline”, zegt Richanne.

Samen met Richanne, Eric en Jacqueline zitten we aan tafel. Richanne wilde dat zo. Het is niet zomaar dat ze erbij zijn. Jacqueline blijft in dienst bij de nieuwe eigenaresse. “Ze is de ultieme cafetariaspecialist hier in huis”, zegt Richanne. Eric en Jacqueline hebben 15 jaar aaneen Oud Geffe gerund. “We schrokken wel een beetje van de ietwat harde woorden die geschreven werden vanuit de stamtafel. Geheel onterecht, was mijn mening. Gelukkig waren de woorden zo niet bedoeld, heb ik begrepen”, aldus Richanne

In een vloek en een zucht was de kogel door de kerk, Richanne ten voeten uit. Vóór deze Geffense uitdaging runde zij, samen met haar 26 personeelsleden, in Zaltbommel het grand café en restaurant De Verdraagzaamheid. “Het pannenkoekenhuis, had belangstelling voor mijn bedrijf, dat was best moeilijk allemaal. Aandacht en tijd voor onze zoon Sjors (7) speelde hierin een belangrijke rol. Ik kon mijn geluk niet op. Geffen, ’t Akkertje… Here I Come, had ik het liefst gegild.”

Effe verbouwen, was het plan. Dat was dus de theorie, de praktijk leert dat het anders is gegaan. Zeven weken van slopen, ploeteren, zweten, zuchten en weer opbouwen van het geheel. De naam Oud Geffe gaat bovendien verdwijnen van de gevel om plaats te maken voor: Eethuys ’t Akkertje.

“Het bestaande concept was goed, niks mis mee. Onze nieuwe brasserie echter, is compleet nieuw. Voorin, waar eerst het afhaalgedeelte was, is nu de brasserie. De cafetaria is te bereiken via de zij-ingang aan de linkerkant. Daar is ook een ruimte waar aan tafel de snelle hap verorberd kan worden”.

De parkeerplaats voor het bedrijf wordt terras. “Weet je, dat is toch de allermooiste plek voor het aller-gezelligste brasserie terras van Geffen en ver daarbuiten. En het ligt ook nog eens op het zuiden, wat wil je nog meer”, lacht Richanne.

Foto's:


0