13 april 2016

Jeugdmuziekdag bij Harmonie ODIO

VINKELO – Wat is er leuker dan naar muziek luisteren? Juist, samen muziek maken. Harmonie ODIO uit Vinkel heeft muziekverenigingen uit de omgeving uitgenodigd om dit samen met hun te doen. Zondag 17 april van 13.00 u tot 15.00 u, zullen een 8 tal jeugdorkesten, voor publiek komen spelen in ’t Zijl in Vinkel.

Het opleidingsorkest Toettie komt. Dit orkest bestaat uit leden/leerlingen van Brassband St. Hubertus uit Herpen. Daarnaast zijn Harmonie Oefening Baart Kunst uit Ravenstein, Jeugdslagwerkgroep en studieorkest van muziekvereniging Hartog uit Oss, Blaasorkest Happy Fiep van fanfare St. Lambertus uit Nistelrode, het jeugdorkest van Harmonie UNION uit Nuland en ook het jeugdorkest van fanfare WIK uit Geffen er.
Natuurlijk komen Young’O en de C-selectie van de slagwerkgroep van Harmonie ODIO ook, die als gastvereniging dit evenement organiseert.
Het zijn allemaal verschillende orkesten, het ene orkest is al wat langer dan het andere aan het samenspelen. De leden binnen de jeugdorkesten wisselen nog regelmatig, ze behalen diploma’s, waardoor ze in een volgend orkest mogen spelen. Dan vloeien ze dus in verloop van tijd uit het jeugdorkest. Of als er nieuwe leerlingen bijkomen, dit heeft dan ook weer invloed op de rest van het orkest, die zullen daar toch het niveau steeds op moeten aanpassen. Maar boven alles staat, dat samen spelen het sowieso leuker maakt om muziek te maken. In het programma staan steeds twee orkesten op het podium. Zij spelen steeds om de beurt. Ze hebben ook geprobeerd om naast een blaasorkest, een slagwerkorkest te zetten voor de afwisseling.
Er staan steeds twee verschillende muziekvereniging naast elkaar. Dus laat u zich verrassen door het jonge talent wat ODIO in huis heeft en kom luisteren naar de enthousiaste muzikanten van alle jeugdorkesten. Zondag 17 april van 13.00 uur tot 15.00 uur, dorpshuis ’t Zijl, Zijlstraat 2 te Vinkel, gratis entree.

Foto's:


0