23 mei 2016

GVG turnen = 1 Plezier, 2 presentatie, 3 prestatie

GEFFEN – Wat doe je als je turnen toch wel heel erg leuk vindt en er geen genoeg van krijgt? Natuurlijk! Twee uur turnen in de week en thuis op de trampoline of gewoon op het gras in het zonnetje ook oefenen!

De turnjuf is verrast wat ze in de lessen terug ziet. Waar doen ze het allemaal voor? Op zaterdag 21 mei was er geen gewone les. De kinderen hadden de weken ervoor flink geoefend want op die zaterdag was de derde echte wedstrijd van het seizoen. De groep was verdeeld in drie teams. Team Licht groen, team Paars en team Blauw, natuurlijk door de kinderen zelf gekozen kleuren. Na het opmarcheren en presenteren was het tijd om in te turnen bij het eerste toestel. Ze hebben voor een jury geturnd op de onderdelen brug, balk en airtrack. De wedstrijd wordt een minidriekamp genoemd. Het was weer spannend maar vooral ook erg leuk om beoordeeld te worden als team. Op een smalle balk van 10 cm breed en op een hoogte van 90 cm allerlei turnonderdelen uitvoeren. De kinderen waren geconcentreerd en leken bijna te vergeten dat ze op een hoge smalle balk stonden. Het publiek, wat in grote aantallen aanwezig was, heeft genoten van alle oefeningen. Sommige ouders waren verrast toen ze de grote vooruitgang bij hun kinderen zagen. Uiteindelijk volgde er de prijsuitreiking. Alle kinderen hadden natuurlijk een medaille verdiend voor hun prestatie! Voor de één was het brons, voor de ander zilver en voor weer een ander was het goud. Daarnaast werd er ook de top 3 bekend gemaakt met de hoogste scores individueel op de drie toestellen. Op de derde plek was geëindigd Tara Vogels, tweede Nine Pepers en eerste Marli Langens. Zij kregen een grote chocolade medaille om nog lang van hun bijzondere prestatie na te genieten! En dan nog oefenen voor de afsluiting… Op zondag 5 juni is er GVG springt en swingt, een spetterende show met streetdance, peuter/kleuter gym, turnen en breakdance optredens. Van 14.30-16.30 uur in de Koppellinck in Geffen. Entree is maar 2 euro p.p. kinderen zijn gratis. Zeker de moeite waard!

Foto's:


0