Pianist Jan Vayne is meester in improviseren

BERLICUM – Pianist Jan Vayne is een meester in het improviseren op klassieke én populaire muziek. De bekende musicus met zijn lange wapperende haren lijkt moeiteloos klassieke werken en hedendaagse nummers met elkaar te vermengen. Een optreden van deze pianovirtuoos mag u niet missen! Op zondagmiddag 5 juni komt hij naar Den Durpsherd voor een weergaloos optreden!

Jan Vayne (artiestennaam voor Jan Veen) werd geboren op 9 juni 1966 in Zuidwolde in Drenthe uit Friese ouders. Al op 4-jarige leeftijd zat hij achter de piano en al snel bleek hij een wonderkind te zijn. Als 10-jarige won hij vele prijzen op talentenjachten. Het aardige van de prestaties was dat ze zonder enige dwang werden uitgevoerd. Zijn ouders hadden zijn muzikale talenten wel opgemerkt, maar pushten Jan niet om voortijdig de bühne op te gaan. In 1997 kwam de internationale doorbraak. Hij gaf concerten in Amerika en had de eer om een pianoconcert te geven in de Shakespeare Library in Washington op het bal ter gelegenheid van de inauguratie van president Bill Clinton, zijn tweede ambtstermijn. Dat relexte in zijn karakter heeft zich doorgezet in de muziek.

TOG-voorprogramma

Voorafgaand aan het optreden van Jan Vayne speelt een ensemble(dubbelkwintet) van muzikanten uit harmonie TOG onder leiding van Jan Gerrit Adema. Het dubbelkwintet speelt Divertissement opus 36 for windensemble van Emile Bernard. De bezetting is: Hobo: Danielle vd Berg, Fluit: Neeltje Pennings en Stephanie van den Berg, Klarinet: Petri Smulders en Maaike Donderwinkel, Hoorn: Peter de Groot en Bart van der Doelen, Fagot: Jessy Appel, Anja van den Berg. De voorstelling op zondag 5 juni begint om 14.30u. Kaartjes zijn voor 7,50 euro te bestellen via www.durpsherd.nl

Foto's:


0