Repaircafé in de Moerkoal Middelrode

MIDDELRODE – Hebt u iets te repareren? Kom ermee naar het Repaircafé op vrijdag 3 juni vanaf 09.30 uur tot 12.00 uur in de Moerkoal. Ook op deze eerste vrijdag van de maand staan de vrijwilligers van het Repairafé in de Moerkoal klaar om naar de mankementen aan uw fietsen, meubels, klokken, gereedschap, kookplaatjes, videorecorders, telefoons en senseo’s te kijken. Ook voor reparaties aan onder andere kleding, kussens, tassen kunt u hier terecht.

Een bezoekje aan het repaircafé is goedkoop, want behoudens onderdelen en een fooitje is het kostenloos. Omdat zaken doorgaans gerepareerd worden, hoeven mensen niet te investeren in een nieuw apparaat of anderszins. Omdat de Repaircafé-vrijwilligers dingen repareren die anders misschien weggegooid worden, wordt op die manier zorg gedragen voor een schoner milieu. Daarnaast is de Repaircafé-ochtend een gezellig samenzijn voor bezoekers en vrijwilligers. Er valt volop te kletsen en het tweede kopje koffie in de foyer is gratis. Het verzoek is om niet te laat te komen, zodat de vrijwilligers tijd genoeg hebben om het kapotte goed te bekijken en indien mogelijk te repareren.
Tijdens de Repaircafé’s wordt meekijken en meedenken heel erg op prijs gesteld. Maar je kunt natuurlijk ook even een kop koffie gaan drinken in de foyer van de Moerkoal. Of even aanschuiven bij de dames van de Stichting Welzijn Ouderen (SWO), het Senioren Tref- en Ondersteunings Punt Berlicum-Middelrode (STOP) of de wijkverpleegkundige van Laverhof. Die zijn op vrijdagmorgen namelijk ook aanwezig in de Moerkoal om informatie te geven.
Repareren is kosteloos, maar een fooi in de ‘pot’ wordt gewaardeerd.

Foto's:


0