23 mei 2016

Ook tweede nieuwe vleugel St. Barbara bewoond

Een deel van de bewoners van het Mgr. Bekkershuis en St. Barbara is woensdag 18 mei verhuisd naar de tweede nieuwe vleugel ‘Parklaan’ bij St. Barbara.
Met man en macht werd er gewerkt, om de verhuizing voor de bewoners zo ‘geruisloos’ mogelijk te laten verlopen. Marij de la Cousine, teammanager zorg: “Het is nog even wennen voor de bewoners, dit nieuwe huis, maar het gaat iedere dag beter. Met dank aan onze medewerkers die zich hiervoor inzetten!”

Net als in de eerder in gebruik genomen woonvleugel Vijverhof biedt Laverhof in Parklaan zorg aan 48 mensen met dementie in kleinschalige woongroepen van acht bewoners. Alle cliënten hebben een ruime eenpersoonskamer. Echtparen beschikken over twee naast elkaar gelegen kamers, waarvan de een dienst doet als slaapkamer en de ander als huiskamer. Verder heeft iedere woongroep een prachtige keuken met gemeenschappelijke huiskamer. Binnenkort worden de oude vleugels van St. Barbara afgebroken. Tussen Vijverhof en Parklaan wordt een belevingstuin aangelegd en alle omliggende paden worden vernieuwd.

Foto's:


0