21 juni 2016

Leerlingen Beekvliet Nederlands kampioen

SINT-MICHIELSGESTEL – Recent was de grote finaledag van Olympic Moves in Amsterdam. Olympic Moves is de grootste schoolsportcompetitie van Nederland met veertien sportdisciplines. Aan de diverse finales doen elk jaar maar liefst 6000 sporters mee.

Leerlingen van Gymnasium Beekvliet hadden bij de regiofinales vier finaleplaatsen behaald: twee teams bij badminton en twee teams bij hockey. Al vroeg in de ochtend vertrok de bus richting het Olympisch Stadion in de hoofdstad voor de spetterende opening. Vervolgens togen de badmintonners naar Sporthal De Pijp en de hockeyers naar de velden van hockeyclubs Pinoké en Hurley om daar hun wedstrijden te spelen. Het eerste badmintonteam, bestaande uit Frijke Jaspers, Bart Attevelt, Fenne Veld en Cas van Heesch, miste helaas op 1 puntje de finale, en werd uiteindelijk 5e. Team 2, met Floor van Uden, Nienke van Son, Ruben Garssen en Bart van den Lindenberg, werd Nederlands kampioen. Een knappe prestatie. Daarnaast was er ook succes bij het hockey. Zowel het jongens- als meisjesteam behaalde onder leiding van coaches Mechelien Peters Rit en Joep Teulings na een spannend toernooi een prachtige derde plaats.