Na 48 jaar en 8 maanden met pensioen

GEMONDE – Na 48 jaar en 8 maanden werkzaam te zijn geweest bij Assurantiebedrijf Klomp BV in Gemonde gaat Elly van Iersel van de Rijdt met pensioen. Na deze lange tijd van trouwe dienst, vol plichtsbesef, collegialiteit en verantwoordelijkheidsgevoel gaat zij samen met haar man Jozef, op een andere manier van het leven genieten. Op vrijdag 3 juni werd haar door haar werkgever een gezellige avond aangeboden die Elly zich nog vele jaren zal herinneren.

Nadat Elly als amper 15 jarige slaagde voor de MULO begon zij op 1 oktober 1967 als administratief medewerkster bij het Assurantiekantoor van buurman Harrie Geerts. Het was nog even improviseren want er waren slechts twee kleine kamertjes. De nieuwbouw was echter bijna klaar met nieuwe kantoorruimtes en een voor die tijd, moderne inrichting. Het klantencontact ging destijds via incasseerders. Dit waren mannen die klanten bezochten om de premies contact af te halen. De vader van Elly was de eerste incasseerder en Elly stond hem bij door wekelijk op haar typemachine bezoeklijsten te maken.

We hebben het over een tijd dat slechts de telefoon, het antwoordapparaat, een type- en rekenmachine en carbonpapier behoorden tot de ‘werkuitrusting’ en het waren drukke tijden.
Later kwam het lichtdrukapparaat, dat hoewel het een ongezond ‘stinkfabriekje’ was, toch een goede vervanger was voor carbonpapier en dienst deed voor onder andere de eerste nieuwsbrieven voor klanten. De tijd stond niet stil. In verloop van jaren werd verder geautomatiseerd. De boekhoudcomputer en telefax deden zijn intrede. In 1992 werd de bedrijfsnaam gewijzigd in Assurantiebedrijf Klomp BV. Daarmee werd dit na 24 jaar en 4 maanden haar werkgever. Een mooie treffer want Elly heeft bij beide bedrijven even lang gewerkt.

Met de naamswijziging veranderde ook de aanpak en in rap tempo kwam er een volledig geautomatiseerde administratie. Elly werd uiteindelijk verplicht zich om dan wel bij te scholen. Iets wat zij zonder morren deed. Tot 2015 volgde zij alle benodigde opleidingen en haalde alle diploma’s en certificaten die nodig waren om haar werk naar behoren te doen. Na 48 jaar en 8 maanden ging zij na een werkzaam leven met verdiend pensioen.

Foto's:


0