27 juni 2016

Oranjefonds steunt Dorpshuis ’t Zijl

VINKEL – Dorpshuis ’t Zijl in Vinkel krijgt een bijdrage van € 25.000 van het Oranje Fonds voor de herinrichting van de ontmoetingsruimte en het geschikt maken van de diverse zalen voor bijzondere bijeenkomsten.

Dorpshuis ’t Zijl in Vinkel is sinds 1983 een warm thuis voor de vele Vinkelse verenigingen. Verenigingen op sport-, recreatief- en sociaal gebied weten het Dorpshuis al jaren te vinden. Door een zich veranderende samenleving is er steeds meer behoefte aan om naast de bestaande functie, het Dorpshuis ook meer te laten functioneren als een “huiskamer” waar een vrije inloop is en waar ongedwongen, niet altijd in verenigingsverband, ruimte moet zijn om elkaar te kunnen ontmoeten.
Een ontmoetingsplaats om sociale verbanden en netwerken van de Vinkelse bewoners te versterken, zodat actieve bewoners zelf initiatieven nemen, met en voor elkaar activiteiten opzetten en daarmee zorg en participatie nabij brengen.
Om deze doelstelling te kunnen verwezenlijken is een aanpassing en herinrichting van het Dorpshuis in het algemeen en de bestaande ontmoetingsruimte in het bijzonder, noodzakelijk.
Voor de benodigde geldelijke middelen heeft het Dorpshuis een beroep
gedaan op het Oranje Fonds. In het najaar zal het gebouw een facelift ondergaan en wordt de ontmoetingsruimte heringericht. Het streven is om eind dit jaar de aanpassingen gereed te hebben.
Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: “ Het Oranje Fonds bevordert betrokkenheid in de samenleving. Door onze steun ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de maatschappij. We verwachten dat onze bijdrage dit bijzondere project een goede stimulans geeft en zo onze doelstelling helpt bereiken”.
Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met € 27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven.
Koning Willem -Alexander en Koningin Maxima zijn sinds de oprichting het
beschermpaar van het Oranje Fonds.

Foto's:


0