21 juni 2016

Rachel Venrooy volbrengt Kaunertaler Handbike Battle

SCHIJNDEL – Een half jaar had zij ervoor getraind. Op woensdag 15 juni heeft Rachel Venrooij-van Veghel met success meegedaan aan de Kaunertaler Handbike Battle. Tweehonderd personen, honderd handbikers en honderd buddy’s, beklommen de twintig kilometer lange Kaunertaler Gletscherstrasse .

Op 13-jarige leeftijd werd bij Rachel een tumor verwijderd. Vochtophoping in de ruggengraat leidde in de jaren die volgden tot toenemende invaliditeit. Kon zij zich aanvankelijk nog redden met krukken, gaandeweg was zij steeds meer aangewezen op haar rolstoel. Nu kan zij niet meer zonder. “Als ik twee stappen zet, is het echt op.”

Rachel heeft echter nooit bij de pakken neergezeten. Acht jaar lang was zij een enthousiast rolstoeltennisser. “Daarmee moest ik op doktersadvies vier jaar geleden stoppen, omdat mijn rug er te veel door werd belast.”
In revalidatiekliniek Blixembosch maakte zij kennis met de handbike. Vorig jaar nam een team van Blixembosch voor het eerst deel aan de Kaunertaler Handbike Battle. “Ik had toen al graag meegedaan, maar moest vanwege een rugoperatie verstek laten gaan. Dit jaar heb ik na een aantal tests groen licht gekregen en ben ik van de partij.”

Sinds december was zij in training. Afgelopen donderdag zou de battle plaatsvinden. In verband met slechte weersvooruitzichten, werd de beklimming een dag vervroegd. Rachel legde het parcours af met haar man Mari, die als buddy meefietste. Zij wist van tevoren dat het een zware inspanning zou worden “Ik heb er zes uur over gedaan, en het heeft heel veel bloed zweet en tranen gekost, want het was erg zwaar. Maar het is het allemaal waard geweest. Dit pakken ze me niet meer af.”

Foto's:


0