08 juli 2016

Geffen Begroten nadert de eindstreep

Op 12 juli kies jij, kiest Geffen waar het geld in 2017 naar toe gaat. Om 19.30 uur hopen we jou te zien in de Koppellinck. Wij zorgen voor een gezellige sfeer met zang van Marij van de Boom, begeleid door
Peter van Kreij. Met een drankje en een hapje  gaan we aan de slag. Geffen mag bepalen, jij mag bepalen  waar we gaan schuiven in de begroting.

Op 12 mei begonnen we met de vraag ‘Wat is jouw idee voor Geffen’? De afgelopen twee maanden hebben 25 vrijwilligers hard gewerkt om de ideeën uit te werken. Ze hebben ook gespit door cijfers maar zijn vooral in gesprek geweest. Meer dan 200 Geffenaren zijn bevraagd over hun wensen, dromen en idealen. Geffen blijkt een tevreden gemeenschap te zijn, veel wensen zijn er niet.  Aandacht is er gevraagd voor groen en verkeersveiligheid. Hier mag meer geld naar toe, vonden de Geffenaren. Op 7 juli staan we van 19.00 tot 21.00 uur met een caravan in de Dorpstraat en Kloosterstraat om hier wat verder over door te praten. Zo zijn we beter voorbereid voor ‘Geffen Kiest’ op 12 juli.

Gaat Geffen straks kiezen voor meer veiligheid en verdwijnen er een aantal bomen of vinden de Geffenaren het groen zo belangrijk dat we het ongemak voor lief nemen? Investeert Geffen in de Dorpsstraat en Kloosterstraat of zijn nieuwe trottoirs bij de Papendijk belangrijker?  Pakt Geffen de handschoen op en gaan de Geffenaren in hun buurten zelf aan de slag? Lastige keuzes en jij mag het zeggen.

In Geffen wordt gedoomd over een eigen huiskamer. Een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, waar je kunt praten, een spel kunt spelen, iets kunt drinken of eten. Een plek waar iedereen welkom is. Een plek die mag gaan uitgroeien tot een plaats waar je overdag mag zijn als het alleen niet meer gaat. Een plek  waar menselijke warmte centraal staat.

Gaan we die dromen realiseren en zo ja, waar dan? Geffen mag het zeggen! Geffen Begroten zorgt niet voor makkelijke oplossingen.  Veel budgetten zijn moeilijk te beïnvloeden en sommige wensen waren te groot. De begroting van Geffen over het jaar 2017
is te vergelijken met een huishoudportemonnee. Voor echt grote aanschaffingen moet je kunnen sparen. Voor nu aan de Geffenaren om keuzes te maken over de begroting van 2017. Over veiligheid, groen, stoepen, bomen, ontmoeten en huiskamers. Volop keuzes en Geffen mag het zeggen.

Dit is je kans om mee te praten en mee te besluiten!  Zorg dus dat je er bij bent op 12 juli om 19.30 uur in de Koppellinck.

visual14

 

Foto's:


v