Grappen en trollen bij Reus van een Neus

HEESWIJK-DINTHER– Kussen met zo’n lange neus moet hij nog leren, maar rijmen kan hij als de beste. Cyrano met zijn grote gok heeft afgelopen woensdag in natuurtheater De Kersouwe zijn opwachting gemaakt tijdens de première van ‘Reus van een Neus’. Ondanks een beetje regen hebben ruim 300 kinderen en volwassenen zichtbaar genoten van deze vrolijke woensdagmiddag uit. Bij het slotapplaus scheen dan ook een welverdiend zonnetje voor de spelers van jeugdtheatergroep De Kersouwe.

Het verhaal – bewerkt en geregisseerd door Maurice van Dinther – opent meteen grappig als kleurrijke feeën een stagiaire zoeken om op te leiden tot fee. De trollen controleren de administratie van de feeën en ontdekken daarin een fout. Er is per ongeluk een grote neus toegekend aan Cyrano bij zijn geboorte. Die fout moeten de feeën herstellen, anders nemen de trollen de feeënwereld over. Cyrano is inmiddels opgegroeid en studeert aan de kadettenmavo. Zoals iedere puber raakt hij al snel tot over oren verliefd. Hij heeft een zwak voor de pittige Roxanne en hij slaat dan ook meteen aan het rijmen. Roxanne heeft echter haar oog laten vallen op de hunkerige Christiaan en met zo’n grote neus schijnt Cyrano weinig kans te maken.

Kleurrijke voorstelling

Het publiek heeft tot het einde geboeid gekeken naar dit kleurrijke theaterspektakel. De kostuums en grime zijn prachtig en ook het decor ondersteunt het verhaal perfect door het strakke en goed doordachte ontwerp. Naast de vele grappen van het toneelspel verschijnt er ook een grote lach op ieders gezicht tijdens de liedjes die de spelers ten gehore brengen. Dit alles maakt de voorstelling ‘Reus van een Neus’ volkomen geschikt om de zomer feestelijk in te luiden.

Elke woensdagmiddag

In juli en augustus is er elke woensdagmiddag een leuke kindervoorstelling, voor jong (4 jaar) en ietsie ouder in natuurtheater De Kersouwe. Reus van een Neus is nog te zien op woensdagen 20 en 27 juli om 15.00 uur en zaterdagen 23 en 30 juli om 19.00 uur. Entree €4,- (excl. serv.kosten)
Kaartverkoop via www.kersouwe.nl of een uur voor aanvang bij de kassa van het theater.

Foto's:


r