“Het licht gaat uit, het licht gaat uit, het licht gaat uit!”

ROSMALEN – Het is een warme dag. Eindelijk schijnt de zon en loopt de temperatuur op tot boven de 25 graden Celcius. Het gaat hier over afgelopen zondag, toen bijna alle kinderen wel ergens bij het water te vinden waren. Bij PERRON-3 zorgde Club-3, de kidsclub, voor een leuke kinderactiviteit. En alhoewel de lege parkeerplaats het ergste deed vermoeden, was het binnen een gejoel van gewelste.

Club-3 is de kidsclub van PERRON-3 en Podium Rosmalen. Ieder seizoen organiseren ze leuke activiteiten voor kinderen, zoals kinderfilms, het Paasfestijn, het Grote Sinterklaasfeest, workshops en picknickfilms.
Deze zondag werd er dus zo’n picknickfilm georganiseerd. Dummie de Mummie 2 draaide, oftewel Dummie de Mummie en de Sfinx van Shakaba. Vooraf aan de film stond er voor alle aanwezigen een tasje klaar met daarin een heerlijke lunch.

Kleurplaat

Om 13.00 uur gaan de deuren open. Kinderen en hun ouders, opa’s en oma’s drommen naar binnen en even later weer naar buiten. Achter PERRON-3, op een grasveld bij het nabijgelegen spoor, worden allerlei handdoeken, picknickkleden en dekens uitgespreid.
Het is natuurlijk heerlijk weer, en best wel warm, dus zoeken de meeste bezoekers hun heil op een van de talloze schaduwrijke plekken. De kinderen pakken snel het tasje uit. Twee broodjes, kaas, ham, boter, jam, chocoladepasta, een appel en een pakje drinken: alles voor een meer dan complete lunch. Ook zitten er nog een kleurplaat en een vlaggetje van PERRON-3 in.
De kinderen zijn dolblij. Zo ook Suze van Lokven. De dag ervoor vierde ze nog haar zesde verjaardag en nu zit ze lekker te smullen van een broodje met chocoladepasta. Ze heeft er heel veel zin in. “Ik ben nog nooit in de bioscoop geweest,” vertelt ze. Eigenlijk heeft ze al wel wat stukjes van de film gezien (hij is te kijken via de diensten van verschillende zenderpakketten), maar dat mag de pret niet drukken. Terwijl de ouders nog lekker even luieren, rennen de kinderen rond. Nog even wat energie kwijt voordat ze echt stil moeten zitten.

Dummie de Mummie

Langzaamaan wordt het tijd voor de film. De kleine zaal zit nagenoeg vol. De kinderen zijn vol verwachting. Als het licht even flikkert om vervolgens uit te gaan, wordt dat door bijna alle kinderen hardop uitgesproken: “Het licht gaat uit!”, “Het licht gaat uit!”, “Het licht gaat uit!”
Dummie de Mummie en de Sfinx van Shakaba gaat verder waar deel één is gebleven. Deze film draaide vanaf 8 oktober 2014 in de Nederlandse bioscopen en kreeg bijna 400.000 bezoekers. De films zijn gebaseerd op de Dummie de Mummie-reeks van Tosca Menten, die al diverse prijzen kreeg voor boeken in deze serie.
In deel 1 ontdekt de jonge Goos Guts een mummie in zijn bed. Hij en zijn vader besluiten om net te doen alsof Dummie hun Egyptische neefje is. Dat loopt natuurlijk uit op een heel stoer avontuur. In deel 2 is Dummie helemaal thuis in Polderdam, het dorp waar Goos hem gevonden heeft. Ze gaan samen naar school en zijn de beste vrienden. Tot ze ineens beseffen dat Dummie niet kan eten en dus nooit groot zal worden. Meester Krabbel snapt het probleem, maar ontdekt dat er een beeldje is dat Dummie kan helpen. Goos wil op zoek naar het beeldje, maar dat blijkt op de bodem van de zee te liggen. Dummie zelf is druk bezig met beroemd te worden. Hij moet daarom een schilderwedstrijd van de krant gaan winnen.

Rust

Wie drukke bioscopen gewend is, weet deze zondag even niet wat er gebeurt. De kinderen volgen doodstil de eerste 35 minuten van de film. Na de pauze is het weer even wennen, maar ook dan is er weer rust. De film zelf is een aanrader. Hardop lachen voor kinderen en volwassenen. Eén van de betere kinderfilms die in Nederland verschenen zijn. Net na de pauze fluistert Suze in het oor van haar vriendin: “Ik heb er zo veel zin in!”. Die antwoordt: “Ik ook! Met een duikplankje in het water springen!”
De dames hebben duidelijk nog plannen voor de rest van de dag. Maar ja, voorlopig genieten ze nog volop van Dummie de Mummie en de Sfinx van de Shakaba.

De volgende picknickfilm is op woensdag 27 juli om 13.00 uur. Dan draait The Good Dinosaur. Wees er snel bij, want vol is vol. Kosten: €9,95 per persoon.

Foto's:


0