Prijzen Klimklassement uitgereikt

De een vond het leuk om mee te doen en wist niet eens dat hij prijzen kon winnen. Anderen maakten er echt een sport van en ging er elke avond eens goed voor zitten om zijn best mogelijke team samen te stellen. Zoals winnaar Gerard Kuijpers uit Heeswijk-Dinther. “En dan is er gewoon een beetje geluk nodig. Ik had Contador graag in mijn team gehad, maar hij was te duur. Sondre Enger was een goedkope renner, eindigde hoog in de Ronde van Noorwegen en heeft me stiekem best veel punten uit”, legt hij uit. Gisteren en vanochtend zijn de prijzen van het Klimklassement, het Tourspel van weekblad de Brug en de Rosbode/de Streekwijzer uitgereikt.

Kuijpers kreeg vrijdagmorgen een splinternieuwe Bikkel Coro Fiets twv 599 euro uit handen van Ruud van de Plas, eigenaar van Q-Bike Service Rosmalen Showroom en Fietsreperatie ter waarde (599 euro).
Gerard versloeg zijn eigen vrouw Tineke, die de tweede prijs kreeg: Een horloge van TW Steel, beschikbaar gesteld door Juwelier Dickerscheid (369 euro).
Niek van Santvoort uit Rosmalen won een door van Esch tweewielers uit Heeswijk-Dinther beschikbaar gestelde bon voor wielerkleding ter waarde van 200 euro. De vierde prijs tenslotte, een waardebond van 150 euro beschikbaar gesteld door Kivada Wielersport, ging naar Peter Veugen, eveneens uit Rosmalen.
Daarnaast waren er 21 dagprijzen voor de beste voorspelling van elke etappe. Het Kaashapje had tijdens de Tour telkens kaas van de streek en stelde daaruit elf Franse kaasplankjes ter waarde van 20 euro per stuk samengesteld. Voor tien dagwinnaars lag bij Pannenkoekenhuys De Pimpernel in Berlicum een tegoedbon voor een Franse wereldpannenkoek voor twee personen twv 25 euro klaar.