13 juli 2016

Schijndel krijgt maatschappelijke Beursvloer

In navolging van ruim 65 steden in Nederland krijgt Schijndel nu ook haar eigen maatschappelijke Beursvloer. De initiatiefnemers, Schijndels Netwerk voor Ondernemers (SNO) en Welzijn De Meierij, hebben er zin in.
Op dinsdag 11 oktober 2016 ontmoeten bedrijven en maatschappelijke organisaties uit Schijndel en omgeving elkaar tijdens de eerste Maatschappelijke Beursvloer. Op die plek vertellen maatschappelijke organisaties, verenigingen, stichtingen of instellingen wat ze nodig hebben om succesvoller te zijn of hun voortbestaan zeker te stellen. Bedrijven, overheid, onderwijs en serviceclubs haken daarop in door hun kennis, ervaring, overgebleven materialen, handjes (menskracht) of hun netwerk aan te bieden.
Maatschappelijk verantwoord ondernemen of – minder hoogdravend – wat terugdoen voor de omgeving waarin je opereert, wordt zo wel heel gemakkelijk. En dat is wat kennelijk veel bedrijven aanspreekt. Ook maatschappelijke organisaties die hun inkomsten terug zien lopen maar toch graag hun doelen willen (blijven) verwezenlijken zien dat het ook zonder geld kan in samenwerking met o.a. bedrijfsleven.

Veel voor terug

‘Iets terugdoen voor je omgeving’ mag dan je omgeving goed doen, het heeft ook voor jezelf of je onderneming positieve effecten: voor je imago (goede naam, onderscheidend), voor je netwerk (nieuw soort contacten), op de arbeidsmarkt (aantrekkelijke werkgever) en op de ‘gewone’ markt (duurzame, verantwoorde partner).
Bedrijven, overheid, onderwijs en serviceclubs kunnen zich gratis inschrijven voor deze maatschappelijke Beursvloer. Is er een mooiere manier denkbaar om invulling te geven aan sociaal ondernemerschap?

Ook maatschappelijke organisaties met een hulpvraag kunnen zich via onze website aanmelden en zien hoe mooi het is om de samenwerking aan te gaan met bovengenoemde partijen.

Meedoen?

De Beursvloer vindt plaats op 11 oktober 2016 van 15.00 uur tot 18.30 uur bij het Elde College in Schijndel. Inschrijven is gratis. Meer informatie of direct aanmelden: www.beursvloerschijndel.nl Contactpersoon: Angelique Ottens 06 – 38 35 13 04.

Foto's:


b