Abt Tripel derde Berne Abdijbier

HEESWIJK – Afgelopen zondag werd de Abt Tripel, het 3e Berne Abdijbier, geïntroduceerd op de Abdij van Berne. Een jaar geleden presenteerde de stichting het eerste en het tweede abdijbier, de Norbertijn Blond en de Prior Dubbel. En precies op schema is de Stichting erin geslaagd zondag de eerste Abt Tripel aan de Abt Denis Hendrickx van de Abdij van Berne aan te bieden.

Olympiër Sjef vd Berg heeft met een gericht boogschot de Abt Tripel geïntroduceerd. Hiermee is de verkoop gestart van het derde Berne Abdijbier. Abt Denis Hendrickx had lovende woorden voor de vrijwilligers die dit mogelijk maken. De abt ontving de eerste Abt Tripel uit handen van voorzitter Henry van Boxmeer en bracht een toost uit aan de vele belangstellenden met de woorden “Vier het leven…”
De Stichting én de Norbertijnen zijn erg trots op dit goudblonde abdijbier met een zacht-zoete smaak en een alcoholpercentage van 9 procent. Er was veel belangstelling voor het nieuwe bier, waardoor de terrassen van het Proeflokaal goed gevuld werden. Mede door de muzikale opluistering van troubadour Henk Habraken werd het een geslaagde en gezellige middag.

Foto's:


0