27 september 2016

Avanti’31 komt treffer niet te boven

Als er zondagmiddag in Schaijk na 11 minuten een 2-0 voorsprong voor Avanti’31 op het scorebord had gestaan had niemand daar vreemd van opgekeken. Avanti kwam sterk uit de startblokken en zette DAW direct onder druk.

Dat leidde in de 9e minuut tot een kopbal van Rick van Lier op de lat en in de 11e minuut tot een enorme kans voor Koen van Engeland, waar de Schaaijkse doelman maar ternauwernood wist te redden. Beide kansen kwamen voort uit goed uitgespeelde aanvallen.
Pas na 20 minuten wist DAW meer grip op de wedstrijd te krijgen. Het middenveld van Avanti kreeg ineens veel minder ruimte om te voetballen, terwijl DAW zijn snelle aanvallers ineens wel wist te bereiken. In de 33e minuut kwam de eerste kans voor DAW. Rechtsachter Robin Schakenraad wist hier op miraculeuze wijze nog redding te brengen door de bal bijna vanaf de eigen doellijn nog over zijn eigen doel te werken. Het leverde DAW een corner op die door Robert Knipping op wel heel fraaie wijze werd ingekopt. Op dat moment een onverdiende achterstand voor Avanti en een domper die het elftal eigenlijk ook niet meer te boven kwam. DAW liet zich in het restant van de 1e helft wat terugzakken om er vandaar uit met scherpe counters uit te komen. Dat lukte ook nog een paar keer, maar Avanti-doelman van Kaathoven wist steeds goed redding te brengen.

Rakelings

Direct in het begin van de tweede helft kreeg Avanti de kans op de gelijkmaker toen Rick van Lier een vrije trap mocht nemen op de rand van de zestienmeter. Het schot was hard en buiten bereik van de keeper, maar ging ook rakelings langs de verkeerde kant van de paal. De tweede helft was verder het aanzien veel minder waard dan de eerste. DAW bleef rustig achterover leunen en Avanti slaagde er niet meer in kansen te creëren. Toen na 76 minuten Renzo Brus met een rode kaart van het veld moest, de scheidsrechter had de eerste overtreding van Schaijkse kant niet kunnen waarnemen, leek de wedstrijd beslist. Twee minuten later moest echter DAW-speler Willems met zijn tweede gele kaart eveneens het veld verlaten. Avanti probeerde nog wel de druk op te voeren, maar de combinaties strandden te vaak in balverlies en toen enkele minuten voor tijd Marc van Heesch ondanks protest voor buitenspel alleen voor doelman Van Kaathoven kwam was de wedstrijd beslist. 2-0 was over de hele wedstrijd gezien ook geen onverdiende zege voor DAW.
Komende zondag komt Nooit Gedacht uit Geffen op bezoek op sportpark de Molenheide. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur.