06 september 2016

Parkeren bij Dioscuren en scholen gewijzigd

Met de start van het nieuwe schooljaar komt ook het dagelijkse fiets- en autoverkeer rondom het Elde College, basisscholen De Heijcant en ‘t Talent en Sportcomplex De Dioscuren weer op gang. In de zomervakantie zijn diverse werkzaamheden uitgevoerd die ervoor moeten zorgen dat de parkeeroverlast in de omgeving van de scholen en het sportcomplex wordt verminderd.

Zo is een deel van de parkeerplaatsen voor Sportcomplex De Dioscuren aan de Bunderstraat opgenomen in een blauwe zone en zijn extra parkeerplaatsen aangelegd op het terrein van de voormalige gemeentewerf aan de Schootsestraat.
Het personeel van de scholen parkeert zijn auto’s voornamelijk voor Sportcomplex De Dioscuren. In de praktijk betekende dit dat op het moment dat ouders hun kinderen naar de basisscholen brengen of halen, zij niet kunnen parkeren op de parkeerplaatsen voor het sportcomplex. Om deze reden is op een deel van het terrein voor het sportcomplex een blauwe zone gerealiseerd. 78 parkeerplaatsen behoren tot deze nieuwe blauwe zone. Bezoekers van de scholen en het sportcomplex, die daar korter dan 2 uur moeten zijn, kunnen in deze blauwe zone parkeren. De overige 61 parkeerplaatsen zijn voor regulier gebruik.

Voormalige gemeentewerf

De afgelopen jaren hebben de bewoners in de omgeving van de Putsteeg veel overlast ervaren van het parkeren van auto’s van het personeel van het Elde College. In overleg met de directie van het Elde College is besloten de voormalige gemeentewerf aan de Schootsestraat in te richten als parkeerterrein voor het personeel. Op dit terrein zijn 96 parkeerplaatsen gerealiseerd. De parkeerplaatsen op dit terrein moeten de druk op de parkeerplaatsen voor Sportcomplex De Dioscuren en in de woonwijk verminderen.
Het terrein van de voormalige gemeentewerf bevindt zich aan de Schootsestraat en ligt op loopafstand van de scholen. Voor automobilisten is de Schootsestraat de enige toegang. Voetgangers kunnen naast de Schootsestraat het parkeerterrein ook via het Kloosterpark bereiken. Hiervoor zijn paden en verlichting in het Kloosterpark aangebracht.

Centrale fietsenstalling

Ook voor het parkeren van fietsen is het één en ander veranderd. Op de voormalige plek van de noodlokalen naast het sportcomplex is één grote centrale fietsenstalling gecreëerd. De fietsenstalling is omheind. De leerlingen van het Elde College dienen hun fiets, brommer of scooter binnen deze omheining te plaatsen.

Foto's:


p