29 september 2016

Schijndelse Golfkampioenschappen

Op Golf en Country Course de Schoot in Sint Oedenrode is afgelopen zaterdag weer uitgemaakt wie de sterkste golfers van Schijndel zijn. Dit jaar deden zestig spelers een gooi naar de titels. Het weer was schitterend en de baan lag er weer geweldig bij, wat in ieder geval vier spelers aanleiding gaf om ter plekke lid te worden van De Schoot.
De longest van de dames was voor Willy Stam. Bij de heren was de longest voor Rob Emmaneel. De neary werd al vroeg in de wedstrijd geslagen door Jeroen Geurts en het bordje met zijn naam er op was de hele dag een extra hindernis voor de overige spelers. Bij de dames was het Willy Stam, die na jaren van tweede plaatsen eindelijk de titel won en de kampioen van de afgelopen jaren, Ria van der Wens, met 92 slagen één slag voor bleef. Bij de heren was het Ward Emmaneel, die met 78 slagen, zijn directe belager, Rini Steenbakkers drie slagen voor bleef. De Tijn van Rozendaal Trofee werd door de kampioen van 2014, Rob Emmaneel uitgereikt aan Ward. De eerste prijs stablefort in categorie A (tot handicap 24) was voor Harrie Senders met 38 punten. In categorie B won Koen van Schaaijk met 42 punten. In categorie C (handicap 35 en hoger) was Marion van Roesssel de winnaar met 33 punten.