24 oktober 2016

Make It Happen voor Stichting RIVED

GEFFEN-NAIROBI –De inktzwarte dagen staan hun nog dagelijks voor ogen. Rinske van Erp uit Geffen. Dochter van Harry en Dianne van Erp, nog maar 28 lentes jong, is begin van dit jaar in Kenia overleden aan de gevolgen van de meest agressieve vorm van malaria. Wat in eerste instantie een simpele verkoudheid leek was in feite een ernstige infectieziekte. “Het is niet te bevatten wat er dan allemaal voorbijkomt. Het is gewoonweg onmenselijk. Je bent zo hulpeloos en zo ongekend verdrietig. In een paar dagen zet het je leven compleet op zijn kop”, zeggen Harry en Dianne van Erp.

Ze hebben geen afscheid kunnen nemen van Rinske. Ook die pijn is nog elke minuut voelbaar. “Kenia en Rinske, dat was een soort van twee-eenheid. Twee jaar geleden heeft ze daar een modeatelier opgezet voor mishandelde of ongewenst zwangere vrouwen die leefden in de sloppenwijken van Nairobi. Zich inzetten voor de zwakkeren van de samenleving, het was haar droom. Wij willen heel graag haar droom, het ontwikkelingswerk, voort zetten. Vandaar dat we het eensgezind tot onze missie hebben gemaakt”, zeggen Harry en Dianne.

RIVED

Speciaal voor haar werk is de stichting RIVED opgericht (www.rived.org). Vanuit deze stichting organiseren Harry en Dianne acties voor de projecten van Rinske in Kenia. Rinske was met heel haar ziel en zaligheid, de drijvende kracht achter deze projecten. We zagen dat de projecten na haar overlijden compleet stil kwamen te liggen.
“We hebben er niet lang over hoeven te denken om het levenswerk van onze dochter vanuit Geffen voort te zetten. We zetten ons met hetzelfde enthousiasme in als Rinske dat zou doen”, aldus de ouders.

Zaterdag 5 november

Oude, herbruikbare, kleding, schoenen en tassen zijn meer dan van harte welkom op de inzamelingsdag. Zaterdag 5 november is de Koppellinck in Geffen van 11.00 tot 16.00 uur geopend voor ontvangst. Met de opbrengst van deze inzameling creëert RIVED mogelijkheden en steunt daarbij de projecten van Rinske in Kenia. Een normaal bestaan voor vooral jongere ongewenst zwangere en vaak mishandelde vrouwen.

Foto's:


0