18 oktober 2016

Uit het gemeentehuis – 40 jaar verzamelen

In Museum Jan Heestershuis is vanaf komende zondag de nieuwe tentoonstelling ‘Uit het gemeentehuis – 40 jaar verzamelen’ te zien.

Met het aantreden van burgemeester Gerard Scholten in 1976 werd niet alleen de aankleding van de openbare ruimte met beelden en sculpturen ter hand genomen, maar werd er ook veel kunst geworven die met name in het gemeentehuis een plaats kreeg.
Op 1 januari 2017 is de gemeente Meierijstad een feit en houdt de gemeente Schijndel op te bestaan als zelfstandige organisatie met een eigen gemeentehuis. Voor het Schijndelse gemeentehuis zal een nieuwe bestemming worden gezocht. En dus ook voor de Schijndelse kunstcollectie.
Vooruitlopend daarop heeft het Museum Jan Heestershuis alvast enkele werken in huis gehaald. Zij vormen een bloemlezing die gelegenheid biedt tot een nadere kennismaking met de bijzondere gemeentelijke kunstcollectie. Er is gekozen voor een ruime variatie aan figuratieve werken. Te zien zijn grote en kleine beelden, olieverfschilderijen en grafiek, van Schijndelse kunstenaars als Henk Kastelijn en Mirjam Verhoef, maar ook van coryfeeën als Appel, Chagall, Willink en Raveel.
De tentoonstelling in Museum Jan Heestershuis, is te zien tot en met 8 januari. De entree is 3 euro (kinderen en museumkaart gratis).
In verband met werkzaamheden aan de Pompstraat.is de ingang tijdelijk aan de Harry Bolsiuslaan.

Foto's:


S