18 oktober 2016

WEC laat twee punten liggen

WEC begon sterk tegen Vorstenbosch van trainer Ruud Fleskens en keeper Geert van de Ven, beiden oud-gedienden van WEC. In de derde minuut wist Gijs van de Boogaard met een knappe steekbal Roy van de Mosselaer te bereiken. De Vorstenbosche goallie lag goed in de weg en Roy van de Mosselaer kon alleen terug leggen. Ook op het schot van zijn broer Rob van de Ven had keeper Geert van de Ven echter een antwoord.
Na de goede start van WEC nam Vorstenbosch het heft in handen. Een hoekschop werd verlengd en een speler van Vorstenbosch kon vrij inkoppen, 1-0. WEC was nog een paar keer gevaarlijk voordat Vorstenbosch met een professionele counter uithaalde. Bij de tweede paal werd eenvoudig de 2-0 binnen gelopen.

Knappe kopbal

In de tweede helft leek WEC eindelijk de rollen om te gaan draaien. Na een kwartiertje was het raak. Kaunda Leermakers bracht een vrije trap gevaarlijk het strafschopgebied binnen. Aanvoerder Roy Verbakel wist de bal met zijn grote teen net voldoende van richting te veranderen om de keeper te verschalken, 2-1. Twee minuten later leek Rob van de Ven de 2-2 te gaan aantekenen uit een vrije trap. Weer stond zijn broer echter hinderlijk in de weg. In de 25e minuut moest keeper Geert het antwoord schuldig blijven op een knappe kopbal van broer Rob uit een hoekschop van WEC, 2-2.
In de 40e minuut vond het zoveelste duel tussen de broers plaats. Uit een vrije trap kopte Rob knap binnen. Keeper Geert behoedde zijn ploeg echter met een katachtige reflex voor een achterstand. In de laatste minuten kreeg WEC nog twee kansen, maar de ploegen bleven steken op een gelijk spel.
Zondag mag WEC voor vijf minuten en een tweede helft terug naar Mariahout om de onfortuinlijke wedstrijd van een paar weken geleden af te maken.